Kou niet uit de lucht: Marcel neemt Angela de Jong wéér te grazen

De kou is nog steeds niet uit de lucht tussen Marcel van Roosmalen en Angela de Jong. Ondanks hun persoonlijke ontmoeting, blijft hij uithalen naar de opiniediva van het AD.

Angela de Jong en Marcel van Roosmalen © SBS

Marcel van Roosmalen heeft al jaren een bloedhekel aan Angela de Jong. Hij kijkt een beetje op haar neer, bijvoorbeeld door haar continu neer te zetten als een ‘schrijvende huisvrouw’. Toch besloot de televisiecolumniste deze zomer om aan te schuiven in zijn zomerse talkshow op SBS 6 en daar deed hij ineens poeslief tegen haar.

Cynische Angela

Kennelijk is Marcel alleen vernietigend over Angela als ze niet bij hem in de buurt is. Nu schaart hij zich weer achter de kritiek van Paul Groot op de opiniediva. De komediant is helemaal pissig op de columniste omdat ze kritiek heeft geuit op de tv-show Hotel Hollandia van Paul de Leeuw: “Zo’n Angela de Jong is dan véél te cynisch!”

Daar sluit Marcel, zelf een enorme cynicus, zich bij aan. Presentator Gijs Groenteman lokt hem uit in hun talkshow Van Roosmalen & Groenteman: “Het is helemaal niet expres als je een slecht programma maakt, Marcel. Dat doen we gewoon per ongeluk.”

Marcel gaat los

Marcel kan zich de gevoelens van Paul Groot wel voorstellen. “Nee natuurlijk niet. Dat doen we per ongeluk. Wij gaan hier ook onze gang. Het is helemaal niet leuk als je dan op je vingers wordt getikt. Laten we wel wezen: het is ook gewoon ongelooflijk grappig wat hij heeft gedaan, dus ik snap wel dat je dat als een lelijke pets ervaart.”

Angela is gewoon onaardig, besluit hij. “Waarom toch? Waarom toch? Je zit gewoon iets leuks te doen voor de mensen, het is gratis en je kunt zappen naar ieder ander kanaal. En dan zit je voor de televisie met je giftige pen en dan denk je: die ga ik eens kapotmaken. Is dit nou de mentaliteit die we met elkaar willen in dit land?”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen