Waarom is Ik Hou Van Holland ineens een flop? ‘Er zijn 6 redenen’

Het kan niet anders dan een grote schok zijn voor Linda de Mol: de tijd is voorbij dat alles wat ze aanraakte veranderde in goud. Sterker nog, Ik Hou Van Holland is nu opeens een flop.

Jeroen van Koningsbrugge, Linda de Mol en Richard Groenendijk © Roy Beusker

Linda de Mol die een gezellig tv-feestje bouwt terwijl iedereen weet dat ze daar met een masker op staat? Het slaat niet aan bij de kijker. Vijftien jaar na de eerste aflevering van Ik Hou Van Holland is het programma opeens geen succes meer. Sterker nog: voor dermate groot tv-amusement is het nu gewoon een flop.

Zes redenen

Ik Hou Van Holland wist vorige week zaterdag maar 537 duizend kijkers te bekoren en dat is nu, een week later, opgelopen tot 678 duizend kijkers. En dat terwijl directe concurrent Hotel Hollandia met Paul de Leeuw er maar liefst 1,3 miljoen noteert. Ontzettend pijnlijk voor Linda, die lange tijd door het leven ging als tv-koningin.

Er zijn volgens tv-expert Tina Nijkamp zes redenen dat Ik Hou Van Holland nu opeens een flop is. Het ligt volgens haar in elk geval niet aan Linda, schrijft ze op haar analysekanaal. “Want zij scoort gewoon als vanouds met Miljoenenjacht. Wat dan wel?”

Te laat tijdstip

De eerste reden is volgens Tina het nieuwe uitzendtijdstip: 21.30 uur. “20.00 uur is een veel beter tijdstip, want dan kun je kijken met jonge kinderen.”

Jeroen van Koningsbrugge is volgens Tina het tweede probleem, omdat hij gelijktijdig ook met een panelshow op RTL 4 te zien is. En: “Altijd dezelfde gasten. The usual. Alle panelleden lijken minimaal al wel drie keer te hebben meegedaan.”

Overal om lachen

Reden nummer vier? “Het ‘overal om lachen’ voelt niet meer echt. Vooral door de overexposure van Jeroen (ooit was deze show zijn doorbraak) voelt de show niet zo authentiek meer.”

De prijs voor het winnende vak is verder ‘niet meer grappig’, vindt Tina. “Beter zou zijn als het nu wel om ECHT iets groots zou gaan.”

“Maar het belangrijkst: misschien is het trots-op-Nederland-gevoel wat minder.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen van Koningsbrugge als teamcaptain: creatieve armoede?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen