Natacha Harlequin met spoed weg bij reünie: ‘SBS 6 belt, DOEI!’

Strafrechtadvocate Natacha Harlequin vindt haar baantje bij Shownieuws wel héél erg belangrijk. Ze heeft er zelfs abrupt een zeldzame reünie van haar studentenhuis voor verlaten.

Natacha Harlequin © SBS 6

Sommige BN’ers verkopen hun schoonmoeder nog als ze daarmee één keer vaker op televisie kunnen komen, denk dan bijvoorbeeld vooral aan types als Dries Roelvink. Maar ook Natacha Harlequin hecht meer waarde aan haar baantje bij Shownieuws dan je van een strafrechtadvocate zou verwachten. Ze offert er zelfs haar privéleven voor op.

Belletje van SBS 6

Hoewel slachtofferadvocaat Sébas Diekstra het journalistieke niveau van Shownieuws twijfelachtig vindt, is Natacha juist heel erg trots op haar rol in de showrubriek waar types als Peter Gillis worden verdedigd.

Natacha offert er zelfs haar privéleven voor op, zegt ze in Weekend. “Ik denk ook echt dat niemand anders mij zou willen als partner. Gaat mijn telefoontje, ben ik weer weg. Zijn we aan het eten, belt een cliënt, ben ik weer weg. Belt Shownieuws, hetzelfde. Ik had een reünie met mijn studentenhuis, belde Shownieuws omdat er iets urgents was.”

‘Ik kom gelijk!’

Shownieuws belt omdat er iets urgents was? Had Nicol Kremers weer een blauw oog? Moest er weer een twijfelachtige collega worden witgewassen? Maakt allemaal niet uit. “Dan ga ik naar de studio. Ik kan niet zeggen: ‘Ik ben misdaaddeskundige, er is iets urgents en ik kan niet.’ Ik heb die toewijding.”

Nieuws voor Natacha: als Shownieuws je belt terwijl je een privé-afspraak hebt kun je ook gewoon nee zeggen. Kennelijk komt ze gewoon graag op televisie. “Daarom was ik korter op de reünie.”

‘Heel erg leuk’

Natacha geeft het toe: ze vindt de tv-spotlights gewoon heel leuk. “Ik vind het heel leuk. Ik zit vaak achterin de week, van donderdag tot en met zaterdag. Dan heb ik de juridische toestand in het begin van de week gehad. Daar stemmen we het op af. Dus ik heb erover nagedacht en het gaat samen.”

Ze besluit: “Qua onderwerpen gaat het in de uitzending van de hak op de tak. Dan wat zwaarder, dan over een geboorte, dus je moet er wel steeds bij zijn. Soms heb ik geen mening, moet ik gewoon lachen, en een andere keer denk ik: waarom vinden jullie dat nou eigenlijk?”

Vraag dat maar aan het slachtoffer van Marco Borsato.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke strafrechtadvocate ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen