Georgina Verbaan en ‘Koffietijd-tut’ pakken eerste flop van seizoen

Georgina Verbaan en Patrick Martens kunnen het maar beter bij hun privégekeuvel houden, want als tv-duo zijn ze een regelrechte kijkcijferramp. Ze pakken zelfs de eerste flop van het seizoen.

Georgina Verbaan en Patrick Martens © William Rutten

Na dik een week op televisie, weet kijkcijferexpert Tina Nijkamp het zeker: de nieuwe vooravondshow van SBS 6, Date Smakelijk, is een kijkcijferramp. Dit programma met beste vrienden Georgina Verbaan en Patrick Martens staat op de plek van de ter ziele gegane talkshow HLF8, maar scoort veel slechter dan die titel.

Overbodige Georgina

Het megasucces van B&B Vol Liefde doet misschien anders vermoeden, maar de kijker zit niet altíjd op tv-dating te wachten. “Daten blijkt toch niet altijd garant te staan voor succes op tv”, schrijft Tina in haar Telegraaf-column. “Date Smakelijk scoort nog geen 300 duizend kijkers en zelfs lager dan talkshow HLF8.”

Tina schreef eerder al op haar analysekanaal dat Date Smakelijk te weinig dates per aflevering bevat, namelijk twee. “Dat is wel heel weinig voor één uur televisie. En dan zijn er ook nog Georgina Verbaan en Patrick Martens die overbodige gesprekjes aangaan.”

Ongeveer de helft

Er is RTL en Talpa ineens heel veel aan gelegen om vooral naar de uitgestelde kijkcijfers te kijken. Hoe scoren Georgina en Patrick na het opfluffen van de lineaire cijfers? Ook miserabel.

Tina op haar analysekanaal: “Georgina en Patrick trekken ook uitgesteld weinig kijkers met Date Smakelijk en komen vorige week dinsdag uit op 271 duizend kijkers en 6,7 procent in de doelgroep 25 tot 54 jaar. Dat is ongeveer de helft van wat Een Jaar Van Je Leven in die doelgroep scoorde en ook HLF8 was een kijkcijferhitje vergeleken met dit.”

Koffietijd-tut

Heel vervelend voor beste vrienden Georgina en Patrick, maar ze falen volgens Tina keihard. “Jammer, maar dit lijkt de eerste vooravondflop van dit tv seizoen te worden.”

Tot overmaat van ramp krijgen de twee ook nog eens Youp van ’t Hek over zich heen. Hij heeft het in zijn VARAgids-column over ‘sneuneuzen die smakelijk daten onder leiding van ene Georgina Verbaan en een of andere voormalige Koffietijd-tut’. “Ze gaan hun goddelijke gang maar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen