Georgina Verbaan gelooft geen snars van Geert Wilders: ‘Vreselijk’

Georgina Verbaan gelooft geen snars van de gematigde houding van Geert Wilders. Het is volgens haar een pose. “Hij zegt dat hij van alles in de ijskast gaat zetten. Nou, helemaal niet!”

Georgina Verbaan en Geert Wilders © NPO

Geert Wilders’ partij PVV staat momenteel torenhoog in de peilingen en er is hem veel aan gelegen om eindelijk eens mee te regeren, maar er is vooralsnog één groot obstakel: Pieter Omtzigt. Om zijn politieke opponenten te paaien, heeft Wilders zijn toon ietwat gematigd en zijn meest radicale ideeën even in de ijskast gezet.

Georgina kritisch

Het is echter niet geloofwaardig, vindt Georgina Verbaan. “Ik denk eigenlijk zoals Wilders nu zegt dat hij al zijn dingen in de ijskast gaat zetten… Hij gaat het helemaal niet in de ijskast zetten”, zegt de actrice in de tv-show Kiespijn.

Volgens Diederik Ebbinge, de presentator van het programma, schuiven middenpartijen steeds meer op richting de PVV. “De VVD heeft al gezegd dat ze ontwikkelingshulp min of meer opheffen en ook niet echt veel migranten meer willen. Het is eigenlijk een f*ck you naar de rest van de wereld, toch?”

Onaardig

Joost Eerdmans, de leider van JA21, heeft volgens NU.nl gezegd dat ‘vluchtelingen moeten doorhebben dat ze geen kans maken’ in ons land. Diederik: “Als je hem zo ziet… Het is de vleesgeworden middelmaat! Dat je dat überhaupt in de mond durft te nemen om te zeggen: ‘Vluchtelingen moeten weten dat ze geen kans maken.’”

Panellid Rutger Castricum: “Het is ook een beetje dommig, vind ik. Daarmee zeg je dus ook: mensen die in nood zijn moeten denken dat ze geen kans hebben. Ja, ik kan me niet voorstellen…”

‘Het is verschrikkelijk!’

Diederik begrijpt de verontwaardiging van Rutger niet. “Dat is wel een beetje het standpunt van rechts in het algemeen, toch?”

Panellid Hanneke Groenteman: “Dat wil-ie ook! Dat is precies wat ze willen!”

Rutger: “Nou, ik kan me niet voorstellen dat dat in zijn hoofd écht zo is, alleen hij zegt het heel dom.”

Diederik cynisch: “O, gelukkig, hij bedoelt het niet zo.”

Wat vindt Georgina van deze uitspraken van Eerdmans? “Ja, nee, ik vind het verschrikkelijk.”

Afkomstig van CDA

D66-coryfee Alexander Pechtold merkt vervolgens op dat Eerdmans afkomstig is van het CDA. “Dit is de vierde lijsttrekker die van het CDA af komt, hè? Omtzigt, Van der Plas, hij en het echte CDA.”

Diederik: “Wat wil je daarmee zeggen? Dat ze allemaal zo naar zijn geworden?”

Is Frans Timmermans dan het beste alternatief? Daar twijfelt Georgina ook over: “Hij komt helemaal niet authentiek over en dat vind ik zo jammer. Als je naar dat debat op SBS kijkt, is hij zo vervelend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Geert Wilders gedraagt zich sinds kort constructiever. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen