Angela de Jong: ‘Georgina Verbaan ongeloofwaardig, echt onzin!’

Angela de Jong vindt het een gotspe dat Georgina Verbaan de ordinaire Famke Louise neerzet als een soort voorbeeld van women’s empowerment. “Ze kan zeggen wat ze wil!”

Georgina Verbaan en Angela de Jong © NPO, SBS

Het stoort Angela de Jong dat er nu al meerdere BN’ers zijn die vanwege gebrek aan succes maar besluiten om hun lichaam in de uitverkoop te gooien. Ze gooien hun ballen in de strijd om knaken te verdienen. Eerst had je al de gevallen soapster Ferry Doedens, toen begon Nicol Kremers met haar ordinaire business en nu heb je ook nog Famke Louise.

Te grabbel

Nicol zou tonnen verdienen met haar sensuele avontuur, maar Angela de Jong vindt dat niet iets respectabels. “Ik zou meer respect voor d’r hebben als ze gewoon bij de Etos vakken ging vullen, omdat ik vind dat het het laagste en het laatste is wat je kunt doen”, briest ze aan tafel bij Vandaag Inside.

Zou Angela ooit op OnlyFans gaan? “Natuurlijk niet. Dan ga ik liever vuilnis ophalen of huizen schoonmaken. Mijn kinderen zouden echt niet meer te eten moeten hebben en ik zou geen andere mogelijkheid moeten zien, zou ik dat willen doen. Op die manier mezelf te grabbel gooien.”

Heilige mening

Johan Derksen vindt de mening van Angela erg burgerlijk. “Ja, dat is weer zo’n mening van jou en ik ben het wel met je eens, maar je moet niet zelf gaan geloven dat jouw mening heilig is. Het is een mening van jou, maar dat meisje zei van de week ook dat iedereen het voor zichzelf moet afwegen.”

De VI-ster doelt op Georgina Verbaan, die over dit onderwerp in een tv-ruzie met Angela belandde. Johan: “Maar ik ben het met je eens. Ik zou het ook niet doen. Voor geen 200 duizend in de maand dat ik dit soort foto’s zou maken.”

Sneer aan Georgina

Angela vindt het ongeloofwaardig dat Georgina tegen haar riep dat ze het prima zou vinden als haar dochter een Famke-achtige carrière zou beginnen. “Ze zeggen dan dat je het allemaal zelf moet weten. We zijn allemaal heel progressief, maar ik denk altijd dat je je de vraag moet stellen: zou je willen dat je moeder het deed of dat je kind het deed?”

En dan is het antwoord dus nee, aldus Angela. “Zou jij het normaal vinden als je dochter of moeder het deed? Dan denk ik: nee. Dan kan Georgina Verbaan zeggen wat ze wil, maar die vindt het ook niet leuk als haar dochter dat gaat doen.”

‘Het is achterlijk!’

Johan vindt het conservatief. “Dat bedoel ik met die burgerlijke stukjes van je.”

Angela: “Laat mij lekker burgerlijk zijn.”

Ze blijft bij haar opvatting. “Types als Famke Louise en Ferry Doedens hebben een voorbeeldfunctie naar de jeugd. Hij was elke avond in GTST te zien, dus hij had een fanschare.”

“Ze laten dus nu aan al die jongeren zien dat het een heel normale carrièremove is dat als je geen zin hebt om je handen uit de mouwen te steken je ergens een accountje opent om je lichaam te verkopen. Dat vind ik achterlijk. Sorry.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen