Mirjam Bikker live op tv overvallen door blote billen Paul de Leeuw

ChristenUnie-mevrouw Mirjam Bikker is zich gisteren live op televisie helemaal het apezuur geschrokken. Ze kreeg van gastvrouw Sophie Hilbrand de witte billen van Paul de Leeuw voorgeschoteld.

Paul de Leeuw en Mirjam Bakker © NPO

Paul de Leeuw plaatste twee weken geleden een foto van vermoedelijk zijn eigen kont op Instagram uit protest tegen ChristenUnie-mevrouw Mirjam Bikker. De reden? Haar partij heeft bezwaar tegen een wet voor draagmoederschap. “Maria was de eerste draagmoeder voor de zoon van God… Daar had Jozef en zij uiteindelijk ook niks over te zeggen!”

Furieuze Paul

Mirjam zat gisteren aan de progressieve talkshowtafel van Khalid & Sophie, recht tegenover Pauls goede vriend Hanneke Groenteman. Dan besluit Sophie Hilbrand haar te plagen met de witte billen van Paul.

Sophie: “We gaan even naar het punt in de ChristenUnie waarvan ik vermoed dat dat net even het hobbeltje is waarom Hanneke Groenteman nog niet op de partij stemt en dat is de nieuwe wet voor draagmoederschap. De goede vriend van Hanneke heeft daar furieus op gereageerd op Instagram. Dat is Paul de Leeuw.”

Geblurde billen

Dan komt Pauls kontfoto in beeld. “Z’n blote billen hebben wij een klein beetje geblurd, want het is nog vroeg. Dit is natuurlijk goed gevonden, zeggen wij dan, van de afdeling satire, maar: wat is er zo op tegen?”

Mirjam kijkt blóedserieus. Is dit de eerste keer dat ze buiten haar huwelijk om zulke grote mannenbillen ziet? Kan Sophie dit wel maken? “Het voelt alsof ik lelijk doe tegen mensen die een kinderwens hebben, dat snap ik, maar juist een kind heeft ook recht op een band met een moeder. Dat weegt voor mij zwaarder”, zegt ze gedecideerd.

Grapjes maken

Wat vindt Mirjam nou van zo’n statement van Paul? “Vanuit mijn opvatting vind ik het wel belangrijk om ook die zorg naar voren te brengen en daar ook gewoon in de rust het gesprek over te voeren. Dan mag iedereen de grapjes maken die hij wil, daar kan ik best tegen. Tegelijkertijd denk ik: ja, alleen het grapje… We kunnen ook het gesprek voeren.”

Sophie: “Ik denk dat het vanuit Paul de Leeuw ook serieus bedoeld is, hè? Hij heeft natuurlijk ook twee geadopteerde zonen.”

Geen moeite

Daar heeft Mirjam geen moeite mee, stelt ze. “O, nee, dat is het punt niet, hè? Maar het wordt een grapje en voor je het weet zeggen ze allemaal: ‘Haha’, of: ‘Arme Mirjam.’ Een van de twee, dat mag allebei, maar er zit wel een zorg onder.”

Ze besluit: “Natuurlijk heb ik soms een standpunt dat typisch ChristenUnie is en daar kunnen mensen soms ook een grapje over maken. Dat mag.”

Fragment

Mirjam pleitte bij Sophie ook voor het fors verhogen van het minimumloon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Khalid & Sophie confronteert een mevrouw van de ChristenUnie met blote billen. Grensoverschrijdend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen