Tooske Ragas mengt zich in zaak-Khadija Arib: ‘Dit is beetje eng’

Tooske Ragas heeft behoorlijk te doen met Khadija Arib. Ze vindt het bizar dat de oud-Kamervoorzitter na een jaar nog steeds niet weet van welk wangedrag ze beschuldigd wordt. “Eng.”

Tooske Ragas en Khadija Arib © SBS 6, NPO

De politieke carrière van Kadija Arib is volledig verwoest door anonieme beschuldigingen van wangedrag, maar waar het over gaat weet ze na een jaar nog steeds niet. Volgens Tooske Ragas, presentatrice van Shownieuws, kan dit echt niet door de beugel. Ze vindt het heel ‘eng’ dat een carrière zomaar verwoest kan worden door anonieme verklaringen.

Beetje eng

Tooske vindt het griezelig, zegt ze in de showrubriek. Ze begrijpt dat Arib het advocatenechtpaar Knoops in de arm heeft genomen. “Nu begreep ik dat zij al een klein stapje zijn gekomen, namelijk dat zij nu in de beschuldigingen mag kijken. Ze mag ergens naartoe, dan mag ze het daar inzien, maar ze mag die papieren niet thuis hebben. Ik begrijp daar niets van.”

Ze vervolgt: “Ik ben heel benieuwd wat het echtpaar Knoops voor elkaar gaat krijgen, omdat ik het ook wel een beetje eng vind. Iedereen kan wel door iemand worden beschuldigd ergens van en dan moet je twee jaar gaan zitten wachten op wat überhaupt de beschuldiging is voordat je jezelf kan verweren!”

Alle gevolgen van dien

Strafrechtadvocate Natacha Harlequin is het daarmee eens. “Met alle gevolgen van dien voor haar reputatie ook.”

Tooske: “Ja!”

Natacha: “En dan is het uitgangspunt de belangen van de vermeende slachtoffers. Maar ik zeg het al: vermeende slachtoffers. Wat is haar belang?”

Tooske: “Ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is volgens u een betere Kamervoorzitter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen