Tooske Ragas laat Geert Wilders ontzéttend lachen op tv: ‘Hahaha’

Wie dacht dat Geert Wilders op televisie alleen maar kan lachen met Arlette Adriani, heeft hem nog niet bij Shownieuws zien zitten. Tooske Ragas vindt hij óók leuk. “Hahahaha!”

Geert Wilders en Tooske Ragas © SBS 6

De lijsttrekkers van de landelijke partijen veranderen in verkiezingstijd altijd in een soort Henny Huisman; zeggen ‘ja’ tegen werkelijk élke tv-uitnodiging die langskomt. Zelfs Shownieuws, waar normaal gesproken gezellig gebept wordt over André Hazes jr. en Monique Westenberg, wordt bezocht. Gisterenavond was het de beurt aan Geert Wilders.

Slaaphobby

Het belangrijkste onderwerp aan tafel? Slapen. “Ik begreep dat u en ik een hobby delen, namelijk slapen”, begint presentatrice Tooske Ragas.

Wilders beaamt: “Ja. Ook van mij. Waarschijnlijk slaapt u ook te weinig en daarom is het uw hobby. Althans, dat is de reden dat het mijn hobby is.”

Tooske: “O nee, ik hou er gewoon mijn hele leven al heel erg van.”

Wilders: “Ik hou er ook van, maar ik slaap te weinig.”

Extra koffie

Tooske maakt zich direct zorgen. “Gaat het lukken? Want het is nu best laat vanavond. Moeten we extra koffie halen?”

Wilders: “Natuurlijk. Het gaat wel lukken. Het is campagnetijd, dus dat geeft je ook energie. Dat is ook heel leuk om te doen.”

Story-baas Guido den Aantrekker gaat vervolgens de diepte in: “Maar hoeveel uur slaapt u, meneer Wilders, per nacht?”

Wilders: “Vijf uur, soms zes, soms vier. Gemiddeld ongeveer vijf. En dat is niet lang. Ik sta meestal vroeg op. Ik ben ook niet iemand die vroeg naar bed gaat, maar ik probeer in de weekenden wel bij te slapen. Het is allemaal geen ramp, maar als je vraagt: wat is mijn grootste hobby? Dan is het bij mij slapen.”

‘Hahahaha’

Tooske komt dan met een anekdote over haar meest recente ouderavond, waarbij elk kind iets over zijn of haar ouders moest opschrijven. “Iedereen kreeg het geplastificeerd en bij ons stond: ‘Mijn mama ligt het liefst in bed.’ Hahahaha.”

Wilders vindt het ontzettend geestig en begint heel erg te lachen: “Hahahaha.”

Iedereen heeft het heel leuk en gezellig in de studio. Dan gaat het over Wilders’ privéleven. Hoe is het met zijn vrouw? “We proberen, zo goed en zo kwaad als het kan, op zijn tijd leuke dingen te doen en te gaan eten of ergens heen te gaan ofzo.”

Niks spontaan

De beveiliging gaat altijd met Wilders mee. “Er kan niks spontaan, maar er kan wel heel veel. Ik moet niet doen alsof er niks kan, maar er zitten wel allemaal voorwaarden aan en mensen om je heen, die je normaal niet zou uitnodigen voor een diner. Maar het kan wel en ze maken veel mogelijk en daar ben ik ook dankbaar voor.”

Tafelgast Bram Moszkowicz wil tussendoor even benadrukken dat hij Wilders heel goed kent: “Ik kan me nog goed herinneren dat jij en ik in Amsterdam gegeten hebben om de vrijspraak te vieren.”

Wilders: “Dat weet ik nog, inderdaad. Dat was heel leuk.”

Medewerkers

Heeft Bram het tot aan het eind volgehouden of moest hij daarna uit de bezemkast worden getrokken? Wilders klapt uit de school: “Er zaten toen nog twee van mijn medewerkers bij jou op schoot, weet je dat nog? Ik heb er nog een foto van.”

Tot slot over zijn persoonlijke band met demissionair premier Mark Rutte: “Een biertje niet, maar we hebben wel eens contact per app of sms. Ik heb ook wel eens, een paar jaar geleden nog, bij hem in het Torentje wel wat gegeten enzo, maar goed, ik ben de afgelopen jaren natuurlijk ook oppositieleider geweest en dan wordt dat toch wat minder.”

Er is niet gesproken over de poezen van Wilders.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Politici die aanschuiven in Shownieuws om te praten over hun slaapcyclus: interessant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen