Martijn Krabbé haalt uit naar Tooske Ragas: ‘Zogenaamde kenner’

Martijn Krabbé haalt uit naar Tooske Ragas, die gemene kritiek uitte op zijn flitsambitie om op 55-jarige leeftijd zijn tv-carrière in te ruilen voor een bestaan als dj. “Zogenaamde kenner!”

Martijn Krabbé en Tooske Ragas © Instagram, SBS

Het is bijna een jaar geleden dat Martijn Krabbé in een groot tv-interview liet weten dat hij wilde stoppen als televisiepresentator. Wat hij dán met zijn tijd wilde gaan doen? Een carrière als dj opbouwen. “Dat is gewoon plaatjes draaien. Met een dansvloer. Met allemaal mensen die met hun handen in de lucht staan.”

Midlife-ding

Nou, hoe dát eruitziet hebben we twee maanden geleden gezien: toen stond Martijn achter de draaitafel in de brasserie van Nicolette van Dam. Zag er heel energiek uit, ontzettend geinig, maar hij lijkt dan meer op een parodie van een dj.

Of, zoals Tooske Ragas het noemt: “Volgens mij is dat een beetje een midlife-ding ofzo, al die gasten die ineens plaatjes willen gaan draaien.”

Een ander bekend voorbeeld van zo’n midlife-dj is saillant genoeg haar eigen Shownieuws-collega Ronald Molendijk.

Martijn pissig

Hoe dan ook: Martijn vond die kritiek helemaal niet zo leuk, laat hij dit weekend blijken in het AD. “Ik heb gezegd dat ik met die gedachte speelde. Na wat er gebeurd was (bij The Voice, red.), voelde ik me er niet comfortabel. Nogmaals, het gaat niet om mij, maar ook ik heb de meest vreselijke dingen naar mijn hoofd gekregen. Op social media en op straat.”

Hij vervolgt: “Ik ging nadenken: als ik iets anders zou doen, wat zou dat dan zijn? Ik dacht terug aan de geborgenheid van de radiostudio, aan wat ik wilde op mijn veertiende. Zat ik volgens de zogenaamde kenners weer in een midlifecrisis.”

Plaatjes draaien

Oei, Martijn zet Tooske keihard aan de kant als ‘zogenaamde kenner’. Juicy! Hoe dan ook: die dj-ambities van Martijn zijn alweer voorbij. “Ze zijn bij RTL doorgegaan met mij inzetten op bestaande en nieuwe titels. Ik merk dat ik steeds enthousiaster word.”

Martijn is vanavond te zien op RTL 4 met ‘All Against 1’. “Nu met deze knotsgekke quiz, maar ook het zevende seizoen van Kopen Zonder Kijken komt eraan, we gaan een achtste opnemen. Ik ben met een spin-off bezig van Uitstel van Executie. Ik ben nog niet klaar.”

Voice-comeback

En misschien komt ooit The Voice nog terug? “Ik kan er echt niks zinnigs over zeggen. Het zou ook best kunnen dat er iets nieuws komt, waardoor de behoefte aan The Voice er niet meer is. Dan stap ik liever in dat nieuwe ding.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Had Tooske Ragas wel een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen