Robert Jensen afgekraakt door NPO-ster: ‘Zo boos en negatief’

Robert Jensen wordt afgekraakt door Jeroen Kijk in de Vegte, die de ochtendshow van NPO Radio 2 maakt. “Het moet heel vermoeiend zijn om de hele dag zo boos en negatief te zijn.”

Jeroen Kijk in de Vegte en Robert Jensen © NPO

Jeroen Kijk in de Vegte is al heel wat jaren sidekick op de radio, maar Robert Jensen was veruit de lastigste dj om mee samen te werken, zegt de radiomaker in Panorama. “Hij had zijn eigen karakter, was op z’n eigen manier heel veeleisend en had een eigen manier van motiveren van mensen.”

Heel zonde

Als Robert niet zo snel was afgehaakt, had hij echt héél groot kunnen worden, denkt Jeroen. “Ik vind het heel zonde dat wat we toen gemaakt hebben, eind jaren 90 met Jensen, dat hij dat niet volgehouden heeft. Dat ie toen een lange sabbatical heeft genomen.”

Hij vervolgt: “Ik denk dat als hij net iets langer door had gezet, daar langer was blijven zitten, dan hadden we daar ook zomaar een enorme knaller van kunnen maken, van dat programma. Jensen is uiteindelijk een heel goede interviewer als ie gedreven is, er zin in heeft en ook in goede zin gemotiveerd is. Dan is hij geniaal.”

Negativiteit

Robert maakt tegenwoordig een online programma over complottheorieën. Wat vindt Jeroen daarvan? “Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hem niet heel erg volg. Hij heeft online zijn platform en bij wat ik van hem meekrijg, vraag ik me af of het niet heel erg vermoeiend is om de hele dag in zoveel boosheid, zoveel negativiteit te zitten.”

Hij vervolgt: “Maar daar zal hij zelf natuurlijk heel anders over denken, omdat hij waarschijnlijk denkt dat ie zelf een soort waarheid te pakken heeft die andere mensen niet zien.”

Uitslapen

Werkte Jeroen samen met Robert in de tijd dat hij ’s middags de show voor de volgende ochtend opnam, zodat hij kon uitslapen? “Nee. Dat hoorde ik later wel, dat dat zo ging. Ik ben blij dat ik dat niet heb meegemaakt. Bij ons was het wel altijd live. Een ochtendshow van tevoren opnemen, daar geloof ik niet in.”

Daar denkt Panorama-journalist Boris van Zonneveld hetzelfde over. Volgens hem is Wouter van der Goes een keer ‘woedend’ de studio binnengevallen tijdens Jensen in de Ochtend, toen daar een bandje werd afgespeeld en Robert afwezig was. “Binnen dat station waren collega’s ook ontzettend kwaad dat het niet live was.”

Robert Jensen is de broer van Frank Dane, die momenteel de middagshow van Radio 538 maakt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Robert Jensen ooit nog terug kan op de radio?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen