Eva Jinek opgevolgd door haar bestie Merel Westrik? ‘Zou kunnen’

Het vertrek van Eva Jinek betekent een klap voor de diversiteit op de late avond van RTL 4: ze laat namelijk drie mannen achter. Komt er toch een vrouw bij? Misschien wel Merel Westrik?

Merel Westrik en Eva Jinek © RTL

De late avond van RTL 4 is plotseling wel héél homogeen nu Eva Jinek haar terugkeer naar de publieke omroep heeft aangekondigd. Er blijven drie talkshowhosts over: Beau van Erven Dorens, Humberto Tan en Renze Klamer. Alle drie mannen. Volgens tv-baas Peter van der Vorst gaan zij met z’n drieën door, maar kán dat wel qua diversiteit?

Matthijs of Merel?

Jordi Versteegden, showverslaggever van De Telegraaf, sluit niet uit dat er tóch versterking op komst is. “Dan blijft toch de vraag: wie gaat Eva Jinek dan vervangen? Zou dat Matthijs van Nieuwkerk kunnen zijn? Merel Westrik?”, vraagt hij zich af in de podcast Strikt Privé.

Collega Evert Santegoeds: “Nou, maar RTL 4 heeft er toch genoeg? Zou Beau niet wat langer… En Humberto lijkt er toch ook niet vies van te zijn om iets meer shows per jaar te maken? Dan ben je er toch al?”

Met z’n vieren

Volgens Jordi wil RTL 4 tóch weer terug naar een kwartet. “Nou ja, ik hoor in de wandelgangen dat RTL vooral wil dat die mannen ook programma’s naast hun talkshow blijven maken en dat zou dan het beste kunnen als ze met z’n vieren rouleren. Dus ik denk dat er nog iemand bij komt.”

Hij vervolgt: “Misschien dan toch Merel Westrik, want zij is op dit moment toch weer vrij op de markt en heeft al een paar keer ingevallen ook als sidekick bij Eva. Dus dat zou mij persoonlijk niet verbazen. We gaan het zien.”

Aan de zijlijn

De carrière van Merel is volledig ingestort toen ze haar mooie baan bij het RTL Nieuws inruilde voor een lucratief Talpa-avontuur. Ze werd door Linda de Mol herself verleid om hét gezicht te worden van vrouwenzender Net5, maar haar talkshow Ladies Night flopte genadeloos en sindsdien zit Merel vastgelijmd aan de zijlijn.

Van de reservebank naar een eigen talkshow op de late avond van RTL 4 zou voor Merel natuurlijk een gigantische stap zijn, maar kan zij dat wel aan? Feit is dat ze afgelopen seizoen al kortstondig als sidekick in de talkshow van Jinek verscheen. De twee zijn elkaars tv-besties. Ze begonnen ooit samen in de ochtend bij omroep WNL.

Pauw wil niet

Jeroen Pauw heeft zich in elk geval teruggetrokken als potentiële talkshowhost van RTL 4. Jammer, vindt Evert. “Ik mis hem ontzettend op tv. Ik vind zijn onderkoelde manier van presenteren, zijn gevatheid en zijn humor… Dat is toch ongeëvenaard en van internationale kwaliteit. Een talkshow van Jeroen Pauw is altijd vuurwerk.”

Hij vervolgt: “Gewoon een keer een wenkbrauw optrekken en dan zeggen: ‘Meent u dat nou?’ Onderkoeld en ingelezen, terwijl hij de indruk wekt alsof hij er gaat zitten met twee vingers in zijn neus en het gewoon laat gebeuren. Nou, dat is dus niet zo. En juist dat maakt dat je echt nooit vrij bent als je vijf dagen in de week een talkshow maakt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen