Patty Brard stemt voor ’t eerst op Televizier-ring, en níet op Hazes

Patty Brard (68) gaat voor het eerst in haar leven een stem uitbrengen tijdens de Televizier-verkiezing. Ze gaat niet voor André Hazes jr., die de Ring zegt te verdienen, maar voor een andere titel.

Patty Brard en Jan Smit © SBS 6, AvroTros

Nu Nederland weer langzaam terugkeert van vakantie, beginnen ze in de televisiewereld alweer uit te kijken naar de jaarlijkse uitreiking van de Televizier-prijzen. Volgens volkszanger André Hazes jr. moet de Gouden Televizier-Ring dit jaar naar hem gaan voor de documentaire over al zijn struggles en verslavingen. Hij huurt zelfs stemmenronselaars in.

Patty gaat voor B&B

Patty Brard gaat dit jaar voor het eerst stemmen, maar níet op Hazes. Ze gaat voor B&B Vol Liefde. “Hoe populair is dit programma? Met wie ik ook zit en met wie ik ook praat, het gaat allemaal over B&B Vol Liefde. Vandaag twitterde zelfs Gijs Groenteman vond dat het de Nipkowschijf verdient en dat is nogal wat uit zijn mond.”

De televisiediva vervolgt aan de desk van Shownieuws: “Dan hebben we het over De Wereld Draait Door- en Luizenmoeder-niveau. Ik vind het echt waanzinnig dat het hen gelukt is het op een niveau te krijgen dat je echt denkt: dit is zó camp dat het ook niet meer erg is dat je dit echt een waanzinnige serie vindt.”

‘Ik ga écht stemmen’

Gaat de Nipkowschijf lukken? Patty: “Die Nipkowschijf vind ik ietwat hoog gegrepen, maar die Televizier-Ring… Ik heb nog nooit gestemd, maar ik ga nu echt stemmen op B&B Vol Liefde, want het is echt waanzinnig goed gemaakt.”

Collega Bart Ettekoven: “Ze verdienen het ook gewoon wel, omdat het echt het meest spraakmakende programma van dit jaar is.”

Patty: “Ze staan nog in de top dertig, dus we kunnen allemaal stemmen op dit programma en ik vind echt dat ze het verdienen. Echt een keer lekker met al die kandidaten naar die show.”

‘Best wel zuur’

Bart: “Wie gaat dan die prijs halen? Want Art is eigenlijk niet echt meer de presentator. Dan denk ik: dan heb je zó’n tv-hit en dan word je ervan af gehaald. Dat is best zuur. We moeten er sowieso een heel gek jaar van maken. Dan laten we Marco Borsato de opening zingen van het Televizier-gala.”

Patty: “Heerlijk! Vrij zijn! Gewoon een beetje erin knallen. Maar allemaal B&B Vol Liefde stemmen, want ik ben voor. We gaan campagnevoeren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen