Patty Brard onthult geheim van topfit lichaam: ‘Elke dag een Liga’

Patty Brard schrok er zó van dat de SBS-top haar ooit te dik noemde, dat ze direct naar de chirurg rende voor een maagverkleining. Hoe houdt ze zichzelf nu in topvorm? “Elke dag een Liga.”

Patty Brard © SBS

Haar werk in de showbizz, waar je keihard wordt beoordeeld op je uiterlijk, heeft Patty Brard er op een gegeven moment toe bewogen om voor een gastric bypass te gaan. Ze heeft nu een maag waar nog net de korstjes van een plakje tijgerbrood in passen. Je kunt dus nooit meer eens lekker tafelen, maar goed, haar lichaam is nu in elk geval tv-proof.

Patty in shape

Wat doet Patty ervoor om haar slanke lichaam in vorm te houden? “Het is hard werken en ik moet er veel voor laten”, zegt ze in de Beau Monde. “Ik wandel vaak met de honden en ga twee keer in de week naar de sportschool om in shape te blijven. Verder eet ik om de twee uur een heel kleine portie met veel eiwitten en weinig vet.”

Hoe zien de maaltijden van Patty eruit? “Ik neem in de ochtend vaak een beetje havermout met lijnzaad en wat fruit. Daarbij drink ik dan een matcha thee met kokosmelk. In de middag eet ik een halve boterham met twee gekookte eitjes.”

Elke dag Liga

Nu door naar de namiddag: wat stopt Patty dan precies in haar mond? “Als tussendoortje trakteer ik mezelf op een Liga en in de avond probeer ik van alles een klein beetje binnen te krijgen met als toetje een waterijsje. Het is niet echt sensationeel hè? Maar ik zit wel beter in mijn vel dan ooit.”

De biscuits van Liga worden vooral door kinderen gegeten. Het populairst zijn de milkbreak-koeken, waar een melklaagje op zit. Veel kinderen breken de harde, droge koekranden af om alleen dat melklaagje op te peuzelen. Hoe Patty haar Liga-koeken het liefst eet is niet duidelijk. De interviewer van Beau Monde vraagt daar ook niet over door.

Zeventig jaar

Hoe dan ook: over 375 Liga-koeken is Patty alweer zeventig jaar oud. Hoe gaat ze dat vieren? “Het zal een bewogen jaar voor mij worden. Ik word bijna 69 en op mijn 70e willen we er in maart 2025 wel echt uitknallen. Het jaar zit al helemaal volgeboekt met leuke dingen waarover ik nog niks kan zeggen.”

“Veel leuke grote dingen, want ‘you wanna go out with a bang’ hè? Ik ga absoluut niet stilletjes verdwijnen. Helemaal stoppen met werk zal ik niet doen, maar ik ga het zeker rustiger aan doen. Lekker genieten van mijn huis op Ibiza en van de tijd met mijn dochter. Er is niks belangrijker dan dat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De maag van Patty Brard is nu net zo groot als vier knikkers. Is dat het waard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen