Na Patty Brard ook Antoinette Hertsenberg met Ziggo Dome-show?

Je telt als BN’er niet meer mee als je geen Videoland-‘docu’ hebt, het liefst met een overwonnen verslaving erbij. Maar nu beginnen ze ook allemaal eigen concerten te geven. Wie is de volgende?

Patty Brard en Antoinette Hertsenberg © SBS, NPO

BN’ers zijn echt kuddevolk: als er eentje geld ruikt, dan blijft de rest nooit lang achter. Is zo’n Videoland-docu een beetje lucratief en levert het veel aandacht op? Dan doen ze het allemaal. En nu organiseren ze opeens allemaal concerten. Kennelijk levert ook dat veel geld op, want de ene na de andere ster meldt zich. Hoeveel schuift zo’n show ongeveer?

Tonnen

Fred van Leer staat met het ‘hysterische’ Fred & Friends in Ahoy, Kees Tol viert zijn verjaardag in AFAS Live, Chantal Janzen staat elke keer weer ergens anders in een pyjama en Patty Brard komt met een grote pantershow in de Ziggo Dome. En huisvrouwen uit de regio zijn er kennelijk ontzéttend voor te porren.

Waar komt deze hype opeens vandaan? Het AD heeft uitgezocht dat één zo’n avondje tonnen op kan leveren. “Als je de plank misslaat en het verkoopt niet, dan kun je er flink op verliezen. Lukt het wel, dan kun je er tonnen aan verdienen”, legt Marco de Koning van een pr-bedrijf dat is gespecialiseerd in showbizz uit.

Baan opgezegd

Ah, nu weten we waarom Patty haar baantje bij Shownieuws heeft opgezegd. Liever een avondje in de Ziggo Dome dan het hele jaar door tegenover Bram Moszkowicz zitten natuurlijk. Zij is waarschijnlijk benaderd door wat handige jongens, die wel een concept zagen in Patty en haar panterverslaving, stelt merkendeskundige Richard Otto.

Richard in de krant: “Die zijn immers altijd op zoek naar publiekstrekkers om meer kaarten te verkopen. Dit werkt met personality’s die meer de breedte in kunnen gaan. Zij zijn echt een merk. (…) Neem Patty, die is van alle markten thuis. Presenteren, muziek, stuntjes – van een springplank afspringen tot haar ziel blootleggen op camera bij een psycholoog.”

Antoinette ook?

De fans kennen de mensen om Patty heen en weten wat zij als publiek kunnen verwachten, legt hij uit. Hetzelfde geldt voor Kees Tol, die bij de NPO programma’s heeft gemaakt over bijvoorbeeld ABBA. De NPO waar iedereen aan een salarisplafond zit… Leggen de sterren aldaar nu ook massaal hun werk neer voor een avondje in de Ziggo Dome?

Nee, het werkt niet voor íedereen, benadrukt Richard. “Iemand als Antoinette Hertsenberg is zeer betrouwbaar als ‘merk’, maar is geen onwijze personality. En het moet wel kloppen. Zij kan prima een groot Radar-evenement voorzitten met verschillende debatten, maar een lallende feestavond in Ziggo Dome? Nee.”

Nou, die zagen we niet aankomen…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eerst had elke BN'er een eigen Videoland-docu, nu hebben ze allemaal een Ziggo Dome-show. Too much?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen