André Hazes jr. na stemmen ronselen nog welkom bij Jan Smit?

Is André Hazes jr. nog welkom bij het door Jan Smit gepresenteerde Gouden Televizier-Ring Gala nu hij stemmen heeft geronseld op het festival Dutch Valley? De organisatie reageert…

André Hazes jr. en Jan Smit © RTL, AvroTros

Of het nou wel of niet mag volgens het reglement: het initiatief van André Hazes jr. om vier (!) dames in te huren om tijdens zijn optreden op het festival Dutch Valley stemmen te ronselen voor de Televizier-verkiezing, is ronduit gênant. Dat hij de illusie heeft dat zijn Videoland-reallifesoap ’s lands belangrijkste tv-prijs verdient is vrij megalomaan.

‘Mag dit wel?’

Bart Ettekoven, oud-hoofdredacteur van Weekend, vindt het ook opvallend. Hij zegt in Shownieuws: “Er is natuurlijk heel veel kritiek op gekomen. Mensen denken: mag dit wel?! Waar slaat dit op?! Moet je jezelf eigenlijk wel zo opstellen? Ik bedoel: mensen moeten gewoon stemmen of het niet doen.”

Hij vervolgt: “Je kunt wel even een of twee keer iets roepen op je socials… We hebben het even nagevraagd bij de organisatie en zij zeggen dat in het reglement staat dat je wel promotie mag maken, maar dat er geen beloning of tegenprestatie tegenover mag staan. Dat is in dit geval natuurlijk niet zo.”

Agressieve André

Heel onschuldig vindt Bart dit ook niet. “Ik vind het wel een redelijk agressieve manier van stemmen werven als je iemand meteen een iPad onder zijn neus duwt van: ‘Hier kun je je mailadres invoeren en hier even drukken.’ Ik vind het nog wel een redelijk agressieve manier, maar de actie van André voldoet aan het reglement, al is hij op het randje.”

Gaat de Televizier ingrijpen? “We hebben gevraagd: ‘Is het misschien geen tijd om die regels wat aan te scherpen of er kritisch naar te kijken?’ Ze vonden dit er geen aanleiding toe. Er is wel heel veel kritiek vanuit het land. Mensen vinden er echt heel veel van en dat is op zich opvallend, want er wordt al een aantal jaar best pittig stemmen geworven.”

Hysterische Bevers

Het is niet de eerste keer dat een BN’er hysterisch actievoert, aldus Bart. “We kunnen ons allemaal nog de heren van VI herinneren die dat in het tv-programma deden, maar weet je nog De Bevers vorig jaar?”

Presentatrice Tooske Ragas vat samen: “Je mag ronselen, maar je mag er geen tegenprestatie voor geven.”

Evert Santegoeds: “Het komt nu wel een beetje desperaat over.”

Sandra Schuurhof: “Ja, dat je een team inhuurt om op Dance Valley te gaan vragen: ‘Stem op André Hazes!’ Ja…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Laveloze festivalgangers een stem-iPad onder de neus duwen: licht dwingend karakter of dikke prima?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen