Liegt Patty Brard over SBS 6-exit? ‘Geldruzie met John de Mol’

Is Patty Brard niet helemaal eerlijk over haar vertrek bij Shownieuws? De tv-diva stelt dat ze haar contract niet heeft verlengd omdat ze een beetje wil uitrusten. “Maar dat klopt dus niet.”

Patty Brard en John de Mol © SBS

Het is volgens mediacriticus Victor Vlam, die ook een zomer bij Shownieuws heeft gewerkt, niet waar dat Patty Brard haar contract bij Shownieuws niet heeft verlengd omdat ze het wat rustiger aan wil doen. Het maakte hem argwanend dat ze dat uitgerekend bij RTL Boulevard bekendmaakte en heeft even gebeld met wat oud-collega’s.

Geldruzie

Victor stelt in de podcast De Communicado’s dat Patty niet helemaal eerlijk is. “Als je gewoon even op vakantie wil gaan, dan hoef je niet bij de concurrent te vertellen dat jij je contract niet hebt laten verlengen en dat je misschien wel helemaal niet terugkeert. Dat is toch best wel gek? Dat duidt er wel op dat er wat meer aan de hand is.”

Wat zeggen de insiders die Victor nog kent van zijn tijd bij Shownieuws? “Wat er aan ten grondslag ligt is een conflict en om specifiek te zijn: een financieel conflict. Wat is namelijk het geval? Patty wil meer geld hebben voor haar optredens bij Shownieuws en tot dusverre heeft John de Mol daar nee tegen gezegd.”

Minder betaald

Victor stelt dat Patty minder is gaan verdienen. “Ze is vorig jaar teruggegaan van een vast contract naar een freelancecontract. Dat zal ook ongetwijfeld met zich meebrengen dat ze minder betaald krijgt voor elke editie van Shownieuws die ze doet. En nu wil zij dus weer meer geld hebben.”

“Haar argument is van: er is net een Videoland-serie over mij gemaakt, ik sta meer in de belangstelling dan ooit en ik ben meer geld waard dan wat ik nu krijg. Nou, John de Mol heeft tot dusver gezegd dat hij daar niet mee gaat en haar dat bedrag niet wil betalen. In ieder geval niet wat zij ervoor wil hebben.”

Hopen op daling

Patty zet dat John nu betaald. “Daarom heeft zij dus nu gezegd: nou, dan kom ik ook niet meer in dat programma. De komende tijd is zij er niet te zien. Zij heeft haar contract niet laten verlengen. Patty hoopt natuurlijk dat de komende tijd de kijkcijfers dalen, want dan kan zij zeggen: ‘Zie je wel John? Jullie hebben mij nodig, geef me maar die eurootjes.'”

Werkt die tactiek? “Ja, goed, of dat gaat gebeuren, dat moeten we nog maar eventjes afwachten. Maar mocht ze wel terugkeren dan heeft John hoogstwaarschijnlijk aan haar salariseisen voldaan.”

Riskante strategie

Overschat Patty zichzelf niet een beetje? Ze is toch geen onmisbaar onderdeel in Shownieuws? “Zij hoopt erop dat het publiek massaal zegt: geef ons weer Patty in Shownieuws en dat John de Mol dan geen kant op kan.”

“Ik vind het een riskante strategie. Het is een onderhandelingsspel wat je publiekelijk hier gaat spelen. Je loopt dan wel het risico dat als het uitlekt, zoals wat nu is gebeurd, dat het dan wel heel erg als geldbelust overkomt, inhalig overkomt. Ze wordt al heel erg goed betaald voor haar media-activiteiten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de kijkcijfers van Shownieuws gaan dalen door de exit van Patty Brard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen