Frank Dane jaloers op leven Bas Smit: ‘Al krijg ik maar 10 procent!’

Hè, wat zit daar nou zo ontzettend te glimmen op Instagram? Ah, het is het opgepoetste ego van Bas Smit! “Ik ben zó jaloers op jouw leven! Al krijg ik daar maar 10 procent van!”, slijmt Frank Dane.

Frank Dane, Nicolette van Dam en Bas Smit © RTL, SBS

Bas Smit toont dag in dag uit stories op Instagram over zijn perfécte leven. Hij laat alle highlights zien en doet dan zijn best om er zulk nonchalant mogelijk commentaar onder te plaatsen, om maar te benadrukken dat dit voor hém allemaal heel doorsnee en casual is. Het uiteindelijke doel? Je volgersschare jaloers maken en zo je ego een flinke boost geven.

Frank is jaloers

Mission completed! Frank Dane zwelgt in gevoelens van jaloezie als hij Bas’ pagina bekijkt. “Ik check jou op Instagram. Ik zie heel veel gebeuren op Instagram. Ik zie mensen heel erg hun best doen om te laten zien dat ze een fantastisch leven hebben en het laat me ijs- en ijskoud, maar jóu is het gelukt! Ik heb gewoon een heel klein beetje jaloezie gevoeld.”

Jelte van der Goot, zijn sidekick op Radio 538, is het daarmee eens. Hij zag Bas’ vakantie naar het miljardairseiland van Richard Branson en zegt: “Ik heb zitten schreeuwen naar mijn schermpje.”

Hun 42-jarige interviewgast Bas daarop: “Ja, maar dat is helemaal niet de bedoeling.”

Welnee, natuurlijk niet!

Op vakantie met Ed

Een andere aanwezige op dat eiland was Ed Sheeran. Frank: “Ik heb echt gedacht: Bas, dit is… Jij bent op vakantie geweest met Ed Sheeran!”

Bas nonchalant: “Ja, een weekje maar, hè? Een weekje. Maar het was wel gezellig.”

Frank: “Op een eiland van een miljardair.”

Bas: “Ja. Het was gewoon heel leuk. Wij doen dat al heel lang en ik weet eigenlijk nooit met wie ik ga. We zijn eigenlijk altijd met tien gezinnetjes en het is elke keer weer een verrassing met wie ik ben. Het is altijd vrienden van de familie en nu kwamen Ed en Cherry met hun twee dochtertjes ook ineens binnenwandelen.”

‘Hoe kom je daar?’

Frank jaloers: “Hoe kom jij op dat eiland van die miljardair? Waarom word jij gevraagd bij die families?”

Bas: “Nee, Richard is vrienden van ons. Dat is twaalf jaar geleden zo gelopen. Wij zaten toevallig een keer ergens te lunchen en hij komt naar mij toe en zegt tegen mij: ‘Ik weet niet hoor, maar die vrouw van jou… Als jij haar niet ten huwelijk vraagt, dan is ze straks een keer ervandoor. Doe dat dan op mijn eiland!’”

En toen? “Toen zei ik: ‘Nee, joh, daar zijn we helemaal niet mee bezig.’ En de volgende dag kwam hij weer naar me toe. Hij zegt: ‘Doe het nou op mijn eiland waar ik getrouwd ben!’ En toen zei ik: ‘Nee, ik doe het niet.’ Toen kwam ik terug in Nederland en toen zei een vriendje van mij: ‘Googel even dat eiland. Je bent gek dat je nee zegt.’”

Namedropping

Uiteindelijk is Bas toch gegaan. “Toen heb ik hem geappt, ze raakte in de tussentijd zwanger en toen heb ik geappt en sindsdien doen we ieder jaar leuke dingen. En er zijn altijd wel gekke mensen bij, hè? We waren ook met Kate Winslet. Natalie Imbruglia was er dit keer ook bij. Van Torn. Weet je wel? Dat liedje. Dit was echt een heel relaxed groepje.”

Huh, twee namen? Dit kunnen we toch geen namedropping noemen?! O, wacht. “We hebben elke keer wel heel aparte figuren erbij en niet altijd willen ze dat zeg maar openbaar hebben. Al die types gaan daar naartoe, weet je wel. Beyoncé zit er altijd, Obama gaat ernaartoe, Oprah gaat ernaartoe. Al die types zitten daar gewoon.”

Hij vervolgt: “Dan zit je gewoon op een eiland waar je van niemand last heb. Dan zit ik daar opeens, dat is echt k*t voor ze, hahaha.”

‘Ik mag Ed zeggen’

Frank, die duidelijk op een ongezonde manier opkijkt tegen BN’ers, wil gewoon die Bas Smit zíjn. “Bas Smit, wat een droom! Vertel even over dit moment, dat Ed Sheeran even een soort privéconcertje ging geven.”

Bas: “Nou ja, Ed is gewoon… Ed komt binnen en Ed is direct gezellig.”

Frank: “Jij mag Ed zeggen?”

Bas: “Ja, Ed. Dat duurde twee dagen hoor. Hij is een enorme moppentapper. Jullie zouden hem een keer op vrijdagmiddag moeten bellen eigenlijk, van: ‘Heb je er nog eentje?’ Daar moet je hem even voor contacten. (…) Ik heb hem namelijk geappt: ‘Zou je het leuk vinden, Friday afternoon?’ Maar als het niet meer hoeft!”

Tien procent

Frank houdt het niet meer. “Bas, ik zou al blij zijn met tien procent van jouw leven.”

Bas: “Nee, maar dat is helemaal niet zo, want ik heb ook pech. Net vallen de oortjes van mijn AirPods eruit en mijn auto doet het niet meer. Maar zonder dollen: dit was gewoon geluk hebben.”

Frank: “Heb jij het telefoonnummer van Ed Sheeran?”

Bas: “We hebben contact, ja. Nou, Nic heeft het nummer van zijn vrouw en hij heeft mij een mailtje gestuurd, dat we elkaar gaan zien. We gaan elkaar zien, we gaan elkaar binnenkort toevallig zien. Dat hebben we afgesproken.”

Lieve vrienden

Frank: “Nou, Bas, echt…”

Bas: “Hij is ook gewoon een mens!”

Frank tot slot: “Ik heb nog een Hollandse vraag: het was toch niet gratis allemaal, hè?”

Bas: “Het was echt gewoon helemaal gratis.”

Kun je dus als miljardair gewoon ál je vrienden kopen en waar kom je op uit? Ach, scheelt weer een huisfotograaf…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u ook jaloers op het leven van Bas Smit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen