Gordon staat open voor serie à la Patty, Viola Holt: ‘Doe maar niet!’

Tegenstrijdige berichten over Gordons wensen voor een eigen dramaserie à la Patty Brard. Op de ene plek zegt hij dat hij dat níet wil, op de andere plek juist wél. Viola Holt adviseert: “Nee!”

Patty Brard en Gordon © SBS 6

Het schijnt dat de dramaserie over het leven van Patty Brard het best aardig doet op Videoland. Het is geen kaskraker, maar ook geen flop. Het heeft de streamingdienst in elk geval heel veel publiciteit opgeleverd. Wil Gordon ook zo’n serie hebben? Een paar weken geleden zei hij op NPO Radio 1 nog van niet, maar tegen Story zegt hij iets anders.

‘Ik zeg geen nee!’

De Story vraagt aan Gordon of hij ook zo’n serie wil. “Momenteel is de dramaserie Patty over het turbulente leven van Patty Brard op Videoland te zien. Leent jouw leven zich ook niet voor zoiets?”

Daarop zegt Patty: “Nou, als je al die gebeurtenissen achter elkaar zet, heb je wel een flinke serie! Ik zou er geen nee tegen zeggen. Maar ik heb geen idee. Ik ben wel benieuwd hoe de serie van Patty eruitziet. En of er een eerlijk beeld wordt geschetst.”

Liever Patricia

Gordon en Patty hebben nog niet zo heel lang geleden samen een programma opgenomen, maar tegenwoordig zijn ze niet meer zo dik met elkaar. Liever gaat hij om met Patricia Paay, en zij laat ook altijd blijken gek op hem te zijn. Volgens Patty is dat ook niet zo raar, omdat Patricia volgens haar ‘boodschappengeld‘ krijgt van Goor.

“Ik heb heel goed contact met Patricia Paay”, zegt Gordon. “Wij hebben al meer dan dertig jaar een sterke en warme band. Zijn beiden doorgewinterde artiesten, hebben veel meegemaakt en hebben het hart op de tong. Ook voelen we ons vaak niet begrepen, omdat we soms de vreemde eend in de bijt zijn.”

Vreemde eend

Gordon voelt enorm veel verwantschap met Patricia, omdat ze allebei dus een ‘vreemde eend in de bijt’ zouden zijn. “Dan vraag ik me weleens af, en daar hebben we het dan over: zijn Patricia en ik wel geschikt voor dit vak? Omdat we zo gevoelig, eerlijk en open zijn.”

“Daar is zo ongelóóflijk misbruik van gemaakt. Dat heeft me wel veranderd. Ik zal altijd eerlijk blijven, maar ben een stuk minder open dan vroeger. Ik houd veel voor mezelf.”

Viola raadt af

Hoe dan ook: terug naar die eventuele serie over het leven van Gordon. Dat wordt sterk afgeraden door Viola Holt, lid van het prominentenpanel van het blad. “Nee. De werkelijkheid wordt altijd mooier gemaakt. Wat er echt is gebeurd, dat wordt verdoezeld. En BN’ers zijn al zoveel op televisie. Ik heb de serie Patty ook niet gezien.”

Ook Marijke Helwegen wil geen serie over Gordon. “Nee. Er is al zoveel. Reallifesoaps van bekende en onbekende mensen zoals Urk. De kijker weet al zoveel van de BN’ers. Ook omdat ze in elk televisieprogramma zitten. De kijkers worden overspoeld door hun belevenissen. Ik denk ook dat het leuker is om iets over sterren in een tijdschrift te lezen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zit u te wachten op een dramaserie over het leven van Gordon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen