Jeroen Pauw zegt ja tegen MDMA: ‘Speed, ketamine, coke? Ook!’

Jeroen Pauw zegt ja tegen MDMA, speed, ketamine en cocaïne. Althans, zéi ja. Tegenwoordig doet hij naar eigen zeggen alleen nog maar wiet. “Ja, dan neem ik even lekker een trekje!”

Jeroen Pauw © SBS 6

Het zou volgens Jeroen Pauw een stuk beter zijn als we een aantal soorten drugs legaliseren. Volgens hem zou dat een positief effect hebben op de criminaliteit. “Kijk, het is een hele criminele wereld, laten we daarmee beginnen. Kijk drie afleveringen van de Mocro Maffia en je snapt wel zo’n beetje hoe hard en gruwelijk het allemaal is.”

Lekker gevoel

Dat illegale moet je er dus uit halen, zegt Jeroen aan tafel bij De Oranjezomer. Zo erg is het volgens hem allemaal niet. “Er zitten hier nu drie mensen aan tafel die ook aan een genotsmiddel zitten (alcohol, red.), iets wat je lekker vindt en wat je soms ook nog een lekkerder gevoel geeft.”

Hij vervolgt: “Als je de gelegenheid hebt om iets te nemen wat je lekker vindt, wat niet je hele lichaam ontwricht, en daar zijn heel veel dingen van… Laten we zeggen xtc, paddestoelen. Die zijn allemaal minder ongezond dan alcohol. Je moet daar wat soepeler mee omgaan en als je dat doet, zou je denk ik ook heel veel criminaliteit kwijt kunnen raken.”

‘Xtc? Zéker!’

Het is het verbod op drugs dat het probleem is en niet de drugs zelf, aldus Jeroen. “In the end is dat het probleem natuurlijk. Als je drank zou verbieden, ontstaat daar ook criminaliteit. Als je het zou legaliseren, dan zou je denk ik heel veel criminaliteit weghalen en heel veel plezier kunnen beleven.”

Wat heeft Jeroen zelf allemaal gebruikt? “Xtc, zeker. Space cake ook. Coke? Ja. Niet zo vaak. Ketamine? Dat zijn die… Ja, ook. Ghb? Nee. MDMA? Ja. Wiet? Zeker. Hasj? Ja, een keer ofzo, vies. Speed? Zeker, toen ik jong was. Maar goed, ik begon 45 jaar geleden ofzo. Heroïne? Nee. Paddestoelen, ja.”

Wietje

Is Jeroen zó wild op zijn oude dag? “Nee, dit zijn allemaal dingen die ik dan een keer… Kijk, het zijn genotsmiddelen en als je jong bent – laat ik vooral voor mezelf spreken – dan zegt iemand: ‘Heb je dit geprobeerd?’ En ik was altijd wel nieuwsgierig.”

Nu is de presentator 62 en doet hij alleen nog maar wiet. “Heel af en toe nog een beetje wiet. Meer als er iemand staat. Als er iemand hier buiten een wietje zou hebben, zou ik zeggen: ‘Even lekker een trekje!’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen Pauw wil drugs legaliseren. Goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen