Robert Schoemacher vindt dat Bram Moszkowicz erg is afgegleden

Robert Schoemacher vindt dat Bram Moszkowicz op een trieste manier is afgegleden. Zelf is hij gestopt met zijn media-optredens omdat hij niet zo wil eindigen. “Dan zit ik ook in Shownieuws!”

Robert Schoemacher en Bram Moszkowicz © RTL, SBS

Jarenlang was Robert Schoemacher (65) veruit de bekendste cosmetisch arts van ons land: hij dook werkelijk in íeder tv-programma op, maar dat is nu verleden tijd. “Het klopt dat ik tegenwoordig wat selectiever ben in waar ik verschijn”, zegt hij in gesprek met Panorama. “Ik heb alle gekke dingen wel gedaan. Van Bobo’s in the Bush tot skischansspringen.”

Robert in the bush

Het was ‘altijd ter promotie van mijn vak’, aldus Robert. “Ik vond het leuk om de mens achter de arts te laten zien, vragen over mijn werk daarmee laagdrempelig te maken en toegankelijk voor een groot publiek. Uiteindelijk ben ik met dat soort spelshows gestopt, omdat het een herhaling van zetten werd.”

Het laatste programma waar hij aan meedeed was Atlas. “Ik was toen, als vijftiger, al de oudste deelnemer. Onder leeftijdgenoten kan ik nog behoorlijk scoren, maar tegenover twintigers en dertigers werd het fysiek al wat minder. Een aantal begon me ook gekscherend ‘papa’ te noemen, dus dat was wel een teken.”

‘Niet net als Bram!’

Nu doet Robert dat niet meer, uit angst om net zo te eindigen als Bram Moszkowicz. “Ik wil eigenlijk alleen nog maar ergens aanschuiven als het een directe link heeft met mijn werk en anders niet. Anders zit ik straks net als Moszkowicz een beetje over sterren te praten in Shownieuws.”

Het is echt triest wat er met die man is gebeurd, vindt hij. “Bram was een man van statuur en is iets gaan doen wat jammer is met zijn talent als advocaat. Hij is in zijn branche op een absurd harde manier aangepakt, waardoor hij niet meer kan doen waar hij goed in is. Dan kom je hierop uit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen