Ons kent ons: Hélène Hendriks in bres voor falende Jeroen Pauw

Hélène Hendriks bewijst maar weer eens hoe hoog het ons-kent-ons-gehalte is in Hilversum. Ze springt in de bres voor de falende Jeroen Pauw, die niet geheel toevallig ook háár coach was…

Hélène Hendriks, Jeroen Pauw en Lars Duursma © SBS

Over het algemeen wordt Jeroen Pauw zeer geprezen als talkshowhost, maar vorige week stelde de presentator zwaar teleur door de kwestie-Khalid Kasem wel héél eenzijdig te belichten. “Ik vond dit wel heel opvallend en heel pijnlijk voor Jeroen Pauw, want die heb ik hoog zitten”, zegt tv-columniste Angela de Jong bijvoorbeeld in Renze op Zondag.

Spelletje

Jeroen en zijn gasten shopten wel héél selectief uit de bevindingen van de Amsterdamse deken (toezichthouder op de advocatuur), vindt Angela. “Of hij had een heel slechte dag of er was hier een spelletje gaande. Ik kreeg wel heel sterk het idee dat er iets anders was. Dat Khalid weer gerehabiliteerd moet worden en zo snel mogelijk weer terugkomt.”

Het is geen geheim dat Jeroen de mentor was van Khalid. Talkshowhost Renze Klamer tegen Angela: “Dat zou heel erg zijn, als er een heel bewuste agenda achter zit om het in de uitzending heel positief te behandelen.”

Lieverd en schat

Angela kijkt nergens meer van op. “Nou, we hebben eerder naar een aflevering van Sophie & Jeroen zitten kijken, waarin er natuurlijk door twee dames werd gehuild omdat het zo erg was dat de ‘lieverd’ en de ‘schat’ er niet meer zat.”

Renze: “Ja, dat hielp niet mee.”

MAX-baas Jan Slagter: “Ik zat ook te kijken naar Jeroen Pauw en toen dacht ik: het valt allemaal wel mee met Khalid. Dat was mijn eerste indruk, maar toen ik de uitzending van Beau terugzag, dacht ik: wacht even, er is hier wel iets gebeurd.”

Noord-Koreaans

Jeroens zwakke item wordt ook behandeld aan tafel bij Hélène Hendriks. Communicatie-expert Lars Duursma zegt in De Oranjezondag: “Het was alsof ik naar de Noord-Koreaanse televisie aan het kijken was. Een blinde adoratie van een oud-collega en Jeroen Pauw die aan tafel zit die zelf de coach is van Khalid en misschien ook wel zijn ontdekker.”

“En dan nodigt hij twee mensen aan tafel uit die een track record hebben van Khalid blind verdedigen daar. Ik vind dat wel heel opvallend. En als je dan later op de avond naar Beau keek en je keek naar Saskia Belleman; zij kon heel goed uitleggen dat er wel degelijk een probleem is. Dat is toch gek”, aldus Lars.

Ons kent ons

Gastvrouw Hélène begint vervolgens opzichtig in de bres te springen voor Jeroen. “Nou ja, misschien is dat eigenlijk helemaal niet zo gek. Het zijn collega’s.”

Lars corrigeert haar: “Het is niet integer.”

Sidekick Rutger Castricum: “Je wil daar weten: Jeroen, wat vind jij ervan, want je bent z’n coach?”

Hélène: “Nee, maar Jeroen is presentator.”

Goednieuwsshow

Rutger vindt dat Jeroen gewoon niet scherp genoeg is geweest. “Ik bedoel: hij heeft daar dan toch een te grote rol in en hij speelt dan via die advocaten de goednieuwsshow. Ik vind dat echt niet goed.”

Hélène kapt hem af: “Verder ben je hartstikke welkom hier, Jeroen, bij De Oranjezondag. Gezellig naast Rutger.”

Het is duidelijk. Wat Jeroen bij Khalid deed, doet Hélène nu bij Jeroen: hem de hand boven het hoofd houden… Ook hier speelt namelijk een persoonlijke relatie: net als Khalid is Hélène eveneens een pupil van Jeroen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks springt wel héél opzichtig in de bres voor Jeroen Pauw. Zwak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen