Jeroen Pauw wijst Gordon op lange tenen, VI-fans boos over komst

Jeroen Pauw vindt dat Gordon slecht omgaat met de kritiek van de mannen van Vandaag Inside. Toch lijkt hij daar vanavond ineens in de show te zitten. “Dan sla ik over!”, zeggen boze kijkers.

Gordon en Jeroen Pauw © NPO

Het is ongelooflijk hoeveel Gordon er de afgelopen week over de kijker uitgestort wordt; gisterenavond zat hij weer in de talkshow Sophie & Jeroen. Daar vraagt presentator Jeroen Pauw hem mede naar de uitzending van Vandaag Inside waarin hij vierkant werd uitgelachen om zijn valse optreden. “Baal je daar dan van?”

Momentopname

Gordon beweert dan – niemand gelooft dat – het niet gezien te hebben. “Ik heb het niet gezien hoor, heel eerlijk. Ik heb het echt niet gezien, ik zweer het op alles wat mij lief is.”

Sidekick Olcay Gulsen: “Je hebt het wel zelf gehoord toch? Want je was aan het zingen.”

Gordon: “Ja, ik was heel erg geëmotioneerd. Dat liedje was voor Patrick (zijn beste vriend, red.). Dat was een momentopname. Die emoties slaan dan op je stem. Ja…”

‘Het doet me pijn’

Het is wederom Gordon die zelf over VI begint. Waarom? “Nou ja, weet je… Ja. Het zit me in zoverre dwars… Dat soort dingen doen gewoon pijn. Je komt eigenlijk met iets heel leuks. Je komt met een nieuwe plaat, jongens, na acht jaar. Ik maak een hele mooie – in mijn ogen dan – nieuwe cd en dan word je daar landelijk om uitgelachen. Dan denk ik: jezus.”

Jeroen vindt dat Goor geen incasseringsvermogen heeft. “Ik snap het dat het pijnlijk is, maar ik moet je zeggen: ik kijk heel graag naar de jongens van VI en ik moest er ook om lachen. (…) Dan denk ik: je bent een man die makkelijk uitdeelt, dan moet je af en toe ook een beetje ontvangen, toch?”

Olcay kritisch

Gordon vindt dat hij wél incasseringsvermogen heeft. “Ja, natuurlijk, dat is allemaal prima, maar je kunt niet zeggen dat ik niet kan incasseren, want als je weet wat ik de afgelopen jaren voor bagger over me heen heb gekregen, dan moet je echt wel wat kunnen incasseren.”

Olcay verbaasd: “Maar Gordon, waarom zit je daar zo mee? Je weet toch gewoon dat die mannen van VI daar gaan zitten. Ze maken iedereen en alles belachelijk. Waarom raakt het je? Je zegt dat het je pijn doet en dan denk ik: dan heb je toch geen olifantenhuid.”

Zelfreflectie

Gordon vindt dat Olcay te makkelijk praat. “Kijk, het is heel erg makkelijk wat jij nu zegt, want als het jóu overkomt…”

Olcay terecht: “Schat, er is niets dat iemand nog níet over mij heeft gezegd. (…) Als ik iets doe en ik weet dat het niet oké is, dan durf ik ook eerlijk te zeggen: ‘Hé, misschien was ik niet in topvorm, misschien had ik dat beter kunnen doen of misschien was ik er niet klaar voor.’ Dat heet zelfreflectie, toch?”

Gordon: “Ja, maar je had ook kunnen kiezen als cameraploeg als je uitgenodigd wordt van: hé, laten we een fragment uitzenden waarop hij wél goed zingt. Want ik heb repetitiebeelden die wél goed zijn.”

Te gast in VI

Wilfred Genee onthult even later in Vandaag Inside dat Gordon vanavond samen met Olcay langskomt in VI. “Hij gaat waarschijnlijk, zoals het nu lijkt… Hij zat met Olcay daar en hij zei tegen Olcay: ‘Ik ga er morgen ook bij zitten’, en zoals het nu lijkt gaat hij aan de bar zitten. En dan gaat hij ook zingen. Live.”

En daar zijn kijkers van VI niet blij mee. Die reageren echt massáál heel negatief. “Nog meer aandacht voor die droeftoeter? Brrrr!”, zegt Marga bijvoorbeeld. En iemand anders: “Bedankt voor de tip. Sla over. 😂 Netflix wordt het!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen