Hélène Hendriks onder vuur om wegkijken: ‘Wie stopt de waanzin?’

Hélène Hendriks krijgt forse kritiek op het opzichtig in bescherming nemen van haar mentor Jeroen Pauw. Het is te veel ons-kent-ons, vindt mediajournalist Mark Koster. “Wie stopt de waanzin?”

Jeroen Pauw en Hélène Hendriks © NPO, SBS

Wat stelt ze toch teleur de laatste tijd: Hélène Hendriks. Na drie compléét mislukte afleveringen van haar talkshow De Oranjezondag, was het zondagavond tijd voor poging vier. Ook mislukt. Ze begon namelijk héél opzichtig haar mentor Jeroen Pauw in bescherming te nemen door zijn slechte talkshowitem over Khalid Kasem te vergoelijken.

Hélène kapt af

Jeroen krijgt van alle kanten kritiek op het bedenkelijke item dat hij vorige week in zijn talkshow Sophie & Jeroen maakte over de eigenlijke presentator van dat programma: Khalid Kasem, van wie Jeroen ook al mentor is. Hij ontving namelijk alleen maar gasten die het opnamen voor de ‘schat’ en voor de ‘lieverd’, zoals Khalid daar ook wel genoemd wordt.

De bekende communicatiedeskundige Lars Duursma vindt dat Jeroen hier ‘niet integer’ handelde en kaartte zijn merkwaardige uitzending aan in de show van Hélène, maar zij kapte de kritiek op haar mentor snel af.

Waanzin

Het mechanisme is nog steeds in werking, concludeert mediajournalist Mark Koster. Jeroen houdt Khalid de hand boven het hoofd, Hélène houdt Jeroen de hand boven het hoofd. Iedereen probeert aan elkaars belangen te denken en daardoor hoor je opvallend weinig rumoer over de door BNNVARA zo omarmde Khalid Kasem, stelt hij in De Telegraaf.

“Is dat hoe Hilversum werkt? Dat de hel altijd de anderen zijn en nooit de vriendjes? Het lijkt erop. Ook bij Hélène viel het stil toen Kasem ter sprake kwam. Lars Duursma constateerde dat zijn gedrag bij Sophie & Jeroen werd goedgepraat. Hélène, zelf ook een Pauw-pupil, had geen zin in de pijnlijke episode en kapte de zaak snel af. Wie stopt de waanzin?”

‘Heel saai’

Naast dit alles kampt Hélène ook nog steeds met de kritiek dat haar talkshow zo ontzettend saai is, zelfs vanuit eigen huis. Met name Johan Derksen vindt het programma slaapverwekkend. “Ik moet zeggen: die saaie Gijs is wel een jongen die de nodige kennis heeft, maar hij spat niet van het scherm…”

Johan wordt gecorrigeerd: hij blijkt Lars Duursma te bedoelen. “Ja. Die heeft wel kennis, maar ja: saai.”

Wilfred vervolgens vals – hij is overduidelijk uit op een sneer over Hélène’s-talkshow: “Het was nog niet helemaal wat je zocht?”

Niet onaardig

Johan laat zich mild uit: “Ik kan het wel hebben, ik vind het niet zo’n onaardig programma, ik stoor me er niet zo aan.”

Wilfred: “Nou, vorige week was je heel kritisch en heb je een analyse gegeven dat het allemaal kut was.”

Johan: “Jawel, nou, kijk, er zat weer geen klootzak aan tafel. Een dwarsligger aan een talkshowtafel brengt altijd wat reuring en een talkshow waarin iedereen het met elkaar eens is, gaat maar niet voorbij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het zwak dat Hélène Hendriks haar mentor Jeroen Pauw zo uit de wind houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen