‘Frans Timmermans levensgevaarlijk, maar mag wél aan tafel bij VI’

Frans Timmermans is weliswaar ‘levensgevaarlijk’, maar toch is Johan Derksen bereid om hem het podium van Vandaag Inside te gunnen. “Natuurlijk, hij is privé een aardige vent hoor.”

Frans Timmermans en Johan Derksen © NPO, SBS

Vandaag Inside is de best bekeken talkshow van Nederland en het programma heeft dan ook veel invloed op de publieke opinie. René van der Gijp heeft aangekondigd dat Frans Timmermans ‘eraan gaat‘ in het nieuwe seizoen, dat maandag losbarst op SBS 6. Maar zou de beoogd leider van GroenLinks-PvdA ook welkom zijn in de studio?

Levensgevaarlijk

Johan Derksen zegt in een video op de VI-site dat Timmermans gewoon langs mag komen. “Natuurlijk. Frans Timmermans is privé een heel aardige vent hoor. Ik ken hem goed en hij heeft ook wel eens bij ons gezeten al, in een ver verleden. Het is echt een Roda-supporter, dus hij kan over voetbal meepraten en over gewone dingen.”

Maar, zo vervolgt de voetbalkenner: “Hij is daar in Brussel besmet geraakt met die groene bacterie en dat is levensgevaarlijk, want er zijn in Nederland heel andere prioriteiten dan die stikstof.”

Buiten de coalitie

Het is een goed plan om Timmermans vooral buiten de nieuwe coalitie te houden, vindt Johan. “Want hij heeft een obsessie voor alles dat groen is en hij komt naar Nederland omdat Brussel zijn salaris aanvult tot 350 duizend euro. Frans Timmermans realiseert zich helemaal niet dat niemand in Nederland op hem zit te wachten.”

Johan vindt dat problemen als de toeslagenaffaire, Groningen en armoede belangrijker zijn dan klimaat en milieu. “Het probleem van het klimaat is best serieus te nemen, alleen dat moet je worldwide regelen en Nederland alleen heeft niets te regelen. Stikstof kan wel eventjes in de hold.”

Hobby-onderwerp

Dat snapt Timmermans echter niet, aldus de VI-ster. “Hij is zó geobsedeerd door groen dat de problemen die de mensen bezighouden, dat hij daar helemaal geen oog voor heeft en dat is een typisch voorbeeld van de hedendaagse politicus. Die heeft een hobby-onderwerp en daar stort hij zich op en die weet helemaal niet wat er onder het volk leeft.”

Hij vervolgt: “Timmermans heeft daar jaren in Brussel gezeten en weet helemaal niet wat de Nederlandse bevolking wil. Die politici moeten eens luisteren naar de bevolking, want daarvoor zitten ze er.”

IJdeltuit

Voor de media is zo’n politicus een zegen, denkt Johan. Hij verwacht flink wat spektakel. “We hebben een groot voordeel als media in Nederland: Frans Timmermans is een geweldige ijdeltuit, die houdt erg van schouderklopjes, maar hij kan absoluut niet tegen tegenspraak, laat staan tegen kritiek.”

En die kritiek is er nu wel. Massaal. “Die had waarschijnlijk gedacht dat hij met een gouden koets Nederland in gereden zou worden, maar dat is een misverstand, hè?”

Kapotgemaakt

Tot slot laat Johan nog weten dat hij zich eraan ergert hoe Pieter Omtzigt momenteel wordt afgeschilderd in de media. “Waar ik me wel heel erg aan erger is dat Omtzigt nu eigenlijk helemaal kapotgemaakt wordt in de media, want iedereen voelt zich geroepen te vertellen wat hij niet kan.”

Er wordt geringschattend gedaan over de kwaliteiten van Omtzigt, maar, zo besluit Johan: “Die man weet heus wat zijn sterke en minder sterke punten zijn. Dingen die hij niet goed beheerst, daar zal hij echt niet aan beginnen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Vandaag Inside in aanloop naar de verkiezingen alle lijsttrekkers uitnodigen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen