René van der Gijp waarschuwt: ‘Frans Timmermans, je gaat eraan!’

René van der Gijp verheugt zich ten zeerste op de seizoensaftrap van Vandaag Inside. Er is volgens hem één iemand die zwaar de l*l gaat zijn. “Frans Timmermans, je gaat eraan!”

Frans Timmermans en René van der Gijp © NOS, SBS

Het beloven een aantal roerige maanden te worden nu de Tweede Kamerverkiezingen naderen en niemand minder dan Frans Timmermans de lijsttrekker van de linkse fusiepartij GroenLinks-PvdA lijkt te gaan worden. Hij wordt bij voorbaat al van alle kanten afgefakkeld en ook Johan Derksen vindt deze man een verschrikking.

‘Frans gaat eraan!’

Alles wijst erop dat Vandaag Inside, de meest bekeken talkshow van ons land, keihard campagne gaat voeren tégen Timmermans. “Aanstaande maandag zitten we weer in die studio, met Johan natuurlijk. Kijk je ernaar uit?”, vroeg Wilfred Genee gisteren tijdens een analyse van een voetbalwedstrijd op Veronica.

Collega René van der Gijp daarop: “Jazeker, Frans Timmermans niet, denk ik. Hahaha.”

Wilfred lachend: “Die is aan de beurt, denk jij, hè?”

René: “Ja, die gaat eraan, Fransie!”

‘Johan trappelt’

Wilfred wijst erop dat Johan waarschijnlijk flink tekeer zal gaan. “De vraag is ook: heeft het zin dat wij komen die avond?”

René: “Ja, het is ook wel leuk dat er toch ook wel wát vragen aan hem gesteld worden natuurlijk. Dat is toch wel leuk.”

VI-vrouw Hélène Hendriks daarna in de studio van De Oranjezomer: “Johan Derksen staat echt te trappelen. Die wil lekker gaan oreren komende maandag, dus dat zou ik zeker gaan kijken.”

Eten met Evers

Wilfred en René hadden gisteren dankzij het voetbal op Veronica hun eerste gezamenlijke klus van het nieuwe tv-seizoen. “Heb je lekker gegeten?”, vroeg René aan zijn collega.

Daarop Wilfred: “Ik heb heerlijk gegeten, ja. Jij ook?”

René: “Ja, ik ook, maar jij hebt met Ronald Koeman gegeten toch?”

Wilfred: “Ja, ik zat net even met Ronald en met Edwin Evers.”

All you can eat

René lachend: “Was het all you can eat?”

Wilfred: “Nee, nee, met een sterrenkok was het. Het was goed voor elkaar.”

Het komende tv-seizoen moeten de VI-mannen het zonder ‘directeurtje’ Marco Louwerens doen. “Zonder het directeurtje. Gaat het een beetje zonder het directeurtje? Red je het wel?”, aldus Wilfred.

René: “Ja, prima. Ja, heel goed.”

Wilfred tot slot – de mannen staan in de regen: “Je hebt geen ruitenwissers op je bril zie ik, dus we kunnen beter even stoppen. Haha. We gaan even naar de reclame.”

Fragment

René in de regen:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen