Gordon wil OM dwingen om Evert Santegoeds alsnog te vervolgen

Gordon wil het Openbaar Ministerie via een zogeheten artikel 12-procedure dwingen om Evert Santegoeds alsnog te vervolgen. “Dit is een onbegrijpelijke beslissing. Er rest mij niets anders.”

Evert Santegoeds en Gordon © SBS

Het justitieel apparaat in Nederland staat onder druk: rechters en officieren van justitie klagen steen en been over de extreem opgelopen werkdruk; sommigen werken wel aan twintig zaken tegelijk en die situatie is onhoudbaar. Ze zitten bij het Openbaar Ministerie dan ook niet te wachten op BN’ers die showbizzruzies willen uitvechten in de rechtbank.

Pijnlijke nederlaag

Na Rachel Hazes en Samantha Steenwijk wil nu echter ook Gordon gaan procederen, namelijk tegen zijn mediavijand Evert Santegoeds. De Privé-baas heeft de ex-verloofde van Gordon geïnterviewd en daar is de tv-miljonair woest over. Hij heeft aangifte gedaan, maar het OM heeft die linea recta door de gootsteen gespoeld: een pijnlijke nederlaag.

Volgens het OM is er helemaal geen sprake van smaad en laster, heeft Gordon zélf zijn liefdesleven uitgebreid geëtaleerd in het publieke domein en is Evert gewoon een journalist. Maar daar laat Goor het niet bij zitten.

Woest op OM

Gordon laat aan Shownieuws weten (de sapkraam van Yvonne Coldeweijer is deze week dicht) dat hij het niet eens is met de beslissing van het OM. “Ik heb kennis genomen van het sepot van mijn aangifte tegen Santegoeds. Een onbegrijpelijke beslissing van het OM. Ook bizar dat ze showmedia op verzoek uitleg gaan geven van mijn vertrouwelijke aangifte.”

Hij vervolgt: “Het is ook zeer de vraag of het OM met het naar buiten brengen van mijn persoonsgegevens niet onrechtmatig handelt. Met de beslissing om niet over te gaan tot vervolging verklaren ze mij vogelvrij.”

Goor Procedeert Door

Wat nu? Gordon wil het OM dwingen om Evert alsnog vervolgd te krijgen. “Ik ben het niet eens met deze beslissing van het OM. Er rest mij niets anders dan de artikel 12-procedure op te starten en de rechtbank te verzoeken de beslissing van het OM alsnog ongedaan te maken.”

Hij besluit: “Het kan niet waar zijn dat iemand dit een ander mens aan kan doen en hiermee dan weg kan komen onder het mom van journalist zijn en vrijheid van meningsuiting.”

Evert verbaasd

Evert is ongetwijfeld verbaasd. “Het is achter de rug. Gordon zou nog verdere stappen kunnen zetten, maar ik neem toch aan dat hij dat niet gaat doen”, zei hij gisteren nog in zijn podcast. “Hij heeft van mij beweerd dat hij ten gronde is gericht, zowel financieel als mentaal. Nou, daar is geen enkel bewijs voor aangeleverd.”

“Sterker nog: hij staat gewoon uitgebreid zijn verjaardag te vieren met een sterrenkok, hij reist over de wereld, hij is op festivals, dus dat valt wel mee. Financieel ook niet. Als het geld aan het eind van het jaar op is komt het niet door mij, maar omdat vorig jaar – voor deze affaire – al duidelijk werd dat zijn contract bij Talpa niet verlengd zou worden.”

Niet echt kansrijk

Heel kansrijk is de poging van Gordon niet. In slechts tien procent van de gevallen draait het Hof de beslissing van de officier van justitie terug en moet er dus wél vervolgd worden.

De beslissing van Gordon om het er niet bij te laten zitten leidt op de Facebook-pagina van Shownieuws tot kritiek. “Ga en blijf aub in Dubai. Dat gezeur altijd”, zegt ene Lia bijvoorbeeld.

En Marcel: “Droeftoeter.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig dat Gordon het justitieel apparaat gebruikt voor een showbizzruzie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen