Frans Timmermans haalt uit naar Vandaag Inside: ‘Geen verstand!’

Frans Timmermans haalt op een speelse wijze uit naar de mannen van Vandaag Inside, die hem flink op de korrel nemen. “Laat hen maar over voetbal praten, daar hebben ze wél verstand van!”

Frans Timmermans © SBS 6

Het is definitief: Frans Timmermans gaat namens PvdA/GroenLinks de verkiezingscampagne in. Hij is in de afgelopen weken meermaals onder vuur genomen door de mannen van Vandaag Inside, maar volgens Johan Derksen is de linkse politicus wél welkom aan tafel in zijn razendpopulaire rechts-conservatieve talkshow.

‘Gaat u naar VI?’

Hart van Nederland-verslaggever Mark Kampers heeft Frans gisteren gevraagd of hij een optreden bij VI ziet zitten. “Heb je een uitnodiging voor me?”, antwoordt de politiek leider opgewerkt.

Mark: “Ja, de mannen van VI zitten op u te wachten.”

Frans: “O, is dat zo? O, ja, ja, ja. Ik heb ook gezien dat ze een hele duidelijke opinie over mij hebben. Dat is heel interessant, ja.”

Mark: “Gaat u naar het programma toe?”

‘Ben niet bang’

Frans staat daar wel voor open. “Ah, we zullen zien met het campagneteam wat we allemaal gaan doen, maar ik ben nergens bang voor. Maak je geen zorgen. Slap ouwehoeren over voetbal kan ik als geen ander.”

Mark: “Het gaat niet alleen maar over voetbal.”

Dan komt Frans met zijn vrolijke sneer aan het adres van VI: “Nee, dat klopt. Soms zou ik willen dat ze wat meer over voetbal zouden praten, want daar hebben ze wél verstand van!”

‘Kl**tzak!’

René van der Gijp grapt daarna in de studio van Vandaag Inside: “Nou, wat een enorme kl**tzak!”

Johan Derksen inhakend: “Deze man komt niet meer aan tafel!”

En Wilfred Genee: “Wie denkt hij wel niet dat hij is? De best bekeken talkshow!”

‘Ben jij miljonair?’

De concurrerende talkshow Op1 had gisteren óók een interview op locatie met Frans Timmermans. De verslaggever van dat programma, Thomas van Groningen, vroeg hem of hij miljonair is.

Frans daarop: “Ik ben het oprecht niet. Of je zou moeten kijken naar het huis dat we gekocht hebben waar een hypotheek op zit. Ja, dat is een miljoen, maar dat zit in het huis, dat staat niet op mijn bankrekening. Ik ben het oprecht niet.”

Kan zo’n duur huis eigenlijk wel voor zo’n linkse leider? “Het is een heel groot rijtjeshuis in Maastricht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen