‘Maxime Meiland probeert meer geld los te peuteren bij SBS 6’

Het is overduidelijk dat Maxime Meiland probeert om meer geld los te peuteren bij SBS 6, stellen de deskundigen van Shownieuws. Ze doet namelijk net of haar familie twijfelt over hun tv-carrière.

Maxime Meiland © YouTube

Hoewel de kijkcijfers iets zijn gedaald, is Chateau Meiland nog steeds een van de grootste SBS 6-hits. De kritiek neemt wel toe, omdat de tv-familie Meiland gewoon minder meemaakt en bepaalde gebeurtenissen daarom over veel meer afleveringen worden uitgesmeerd. Hun pension in Noordwijk is alláng geopend, maar dat komt na de zomer pas op tv.

Anonimiteit

Maxime Meiland spreekt nu haar tv-twijfels uit in het nieuwe programma van influencermaatje Robbert Rodenburg, waarin zij en Donny Roelvink ‘OPEN’ zijn ‘over SEKSUEEL MISBRUIK, FAMILIE RUZIE, KRITIEK, ZIEKTE, KINDERWENS’, zoals dat op YouTube altijd in kapitalen moet.

Beroemdheid is ook niet altijd fijn, stelt Maxime. “Ja, dat denk ik zo vaak. Het brengt inderdaad heel veel moois, maar als het er niet was geweest, dan was ik ook gewoon gelukkig en dan was het ook gewoon prima.”

Stapje terug

Denkt Maxime wel eens na over een stapje terug? “Ja, ja, ja. Absoluut. Kijk, ik vind Chateau Meiland maken hartstikke leuk, (…) maar het zou me niets verbazen als er een moment komt dat wij denken… En vooral omdat mijn ouders op een bepaalde leeftijd komen van: wij vinden het wel goed. Ja, of ik dan nog andere tv-ambities heb, ik weet het niet.”

Gaan ze straks hun laatste of een na laatste seizoen maken? “Nou ja, dat is heel afhankelijk van wat mijn ouders willen. Ja, zij denken er ook over. Qua die gedachte zitten we eigenlijk allemaal op dezelfde lijn, maar je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt, maar je moet niet iets willen verzinnen voor de serie om maar door te gaan.”

Ze besluit: “Als we stoppen, stoppen we en dan is het prima. Op een gegeven moment is de koek op. Dat geeft misschien ook wel rust.”

‘Ze wil geld’

Maxime en haar ouders die twijfelen over de soap? Volgens Bram Moszkowicz komen er contractonderhandelingen aan. “Komen er soms gesprekken over de contracten binnenkort?”, sneert hij in Shownieuws.

Story-baas Guido den Aantrekker daarop: “Ja, dat wil ik net zeggen, Bram. Meestal zie je dat. Ook als De Toppers komen, dan is er altijd ruzie onder de Toppers qua publiciteit. Dit zou natuurlijk ook een beetje weer de prijs opdrijven kunnen zijn.”

Oprecht en eerlijk

Toch sluit Guido niet uit dat de familie misschien écht twijfelt. “Aan de andere kant moet ik wel zeggen: Martien Meiland en z’n familie, wat je ook van ze vindt, ze zijn altijd wel heel oprecht en eerlijk. Ik denk dat als ze er echt geen zin meer in hebben, ondanks al het geld dat ze ermee verdienen, dat ze het ook echt niet doen.”

Topfotograaf William Rutten: “Het is ook helemaal niet onverstandig, toch? Om het even een paar jaar niet te doen en er een soort comeback van te maken. Dan heb je gelijk weer een paar miljoen kijkers en kun je er weer een paar seizoenen aan plakken.”

Henny

Tv-kenner Rob Goossens aan de desk van RTL Boulevard: “Het is natuurlijk wel slim om te zeggen dat je over dat soort dingen nadenkt. Er is één iemand in televisieland die dat heel schaamteloos niet doet: Henny Huisman. Hij zegt altijd: ‘Geef me een baantje en ik kom.’ De rest denkt er eigenlijk hetzelfde over, maar het staat gewoon sympathieker als je zegt: nou, ik weet niet of ik wel door wil.”

Rob gelooft echter helemaal niets van Maxime. “Heb je gezien wat voor grote huizen die allemaal hebben gekocht met de bijbehorende hypotheken? Die kúnnen helemaal niet stoppen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland zinspeelt op het einde van Chateau Meiland. Onderhandelingstactiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen