Slimste Mens op de schop na komst Herman? ‘Zet cabaretier erbij!’

Gaat De Slimste Mens volledig op de schop als Herman van der Zandt wordt geïntroduceerd als nieuwe presentator? Sander de Kramer zou het doen. “Zet er een cabaretier naast!”

Herman van der Zandt en Sander de Kramer © NOS

Ze vormen al jaren hét presentatieduo van De Slimste Mens: de seniore tv-sterren Philip Freriks en Maarten van Rossem. Het begint er steeds meer op te lijken dat deze heren plaats gaan maken voor een nieuwe generatie en niet geheel toevallig werd gisteren bekend dat de omroep achter de quiz, KRO-NCRV, Herman van der Zandt heeft aangetrokken.

‘Heel goede zet’

Presentator Sander de Kramer zou het een mooi moment vinden om het Nederlandse format van De Slimste Mens gelijk te trekken aan het Vlaamse origineel. Daar wordt de functie van Maarten van Rossem bekleed door een panel van twee cabaretiers. De originele variant is een stuk humoristischer dan onze variant.

De keuze voor Herman is in elk geval goed, zegt Sander aan tafel bij De Oranjezomer. “Ja, dat denk ik wel. Er wordt natuurlijk al langer gefluisterd dat Philip en Maarten van Rossem toch wel gaan stoppen en dan denk ik dat het een heel goede zet is om Herman daar neer te zetten, want hij heeft Met Het Mes Op Tafel natuurlijk ook fantastisch gedaan.”

‘Echt de gunfactor’

Niemand zal erop tegen zijn om Herman op De Slimste Mens te zetten, denkt Sander. “Hij heeft echt de gunfactor en het is een waanzinnig leuke gozer. Hij doet ook vaak op de vrijdagavond het nieuwsforum. Het is een hele aimabele jongen die je graag ook wat gunt.”

Youri Mulder cynisch: “Is dat heel moeilijk, een quiz presenteren?”

Sander: “Nou ja, mensen moeten wel voor je inschakelen.”

Cabaretiers

Sander vraagt zich wel af wie de opvolger wordt van Maarten. “Het is natuurlijk wel de vraag: wie komt er dan voor Maarten van Rossem?”

Hélène Hendriks: “Ik dacht nog aan Sierd de Vos. Dat zou ook nog wel kunnen als een Van Rossem.”

Sander pleit voor cabaretiers, net als bij de Belgen. “Wat je in België hebt, is dat het gewoon grappig is. Dat is gewoon onwijs komisch. En hier is het heel serieus. Als je er nou eens een goede cabaretier tegenaan zet. Theo Maassen bijvoorbeeld.”

Cabaretshow

Youri zou dat ook wel een leuke oplossing vinden, om De Slimste Mens meer cabaretesk te maken. “Twee zetten ze er daar neer. Herman Brusselmans bijvoorbeeld. Ik heb daar eens gezeten in België en ik was er gelijk uit. Het gaat dan in het Vlaams. Dat is wel een slecht excuus, maar ik vond het lastig.”

Hij vervolgt: “Het was wel heel leuk. Het is een twee uur durende opname en het lijkt alsof je in een soort cabaretshow zit met een klein stukje quiz ertussendoor.”

Voldongen feit

Het is overigens nog geen voldongen feit dat Herman op De Slimste Mens gezet wordt, maar, zo zegt Rob Goossens bij RTL Boulevard: “Het kan eigenlijk maar één ding zijn, namelijk De Slimste Mens. We weten dat het presentatieduo natuurlijk op leeftijd is. Die zullen niet meteen morgen ermee stoppen, maar je wil toch ergens op voorbereid zijn.”

Rob wijst erop dat Herman voor deze transfer zelfs stopt met het legendarische Met Het Mes Op Tafel. “Als je zo’n offer brengt, dan staat daar wat tegenover. Ik wil er wel een goede fles wijn op inzetten dat het De Slimste Mens gaat worden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen