Maxime Meiland-haters storten massaal geld: ‘Zal ze spijt hebben?’

De man die door Maxime Meiland beschuldigd wordt van verkrachting is een crowdfundactie gestart om zich te kunnen verdedigen tegen haar beweringen. “En dat slaat behoorlijk aan.”

Jan Roos en 'verkrachter' Maxime Meiland © YouTube

Maxime Meiland is in een juridisch steekspel terechtgekomen door een man te beschuldigen van verkrachting. Hij is daar absoluut niet van gediend, zegt dat het een leugen is en is nu een juridische strijd begonnen. Het steekt deze meneer vooral dat Maxime over zijn rug zit te cashen met dat boek. Althans, zo voelt hij dat. En daarom zoekt hij nu ook de media…

Echt bizar

De vermeende verkrachter van Maxime doet zijn verhaal in de nieuwste aflevering van RoddelPraat. Waarom? “Ik ben hier gekomen omdat ik het gewoon belachelijk vind dat ik moet gaan betalen om de waarheid boven tafel te krijgen, terwijl zij heeft mogen verdienen aan het vertellen van die leugen. Dat vind ik echt bizar. Daar kan ik gewoon niet bij.”

Maxime heeft beslag laten leggen op de rekening van de man, omdat hij de proceskosten van de door hem verloren smaadzaak nog niet heeft betaald. Hij is nu een geldinzamelingsactie begonnen en kan rekenen op de steun van veel RoddelPraat-fans en Meiland-haters. Er was gisterenavond laat, slechts een paar uur na de start, al ruim 6.000 euro ingezameld.

30 procent

Die inzameling is een groot succes: na enkele uren was gisterenavond laat al 30 procent van de gewenste totaalbuit à 20.000 euro binnen. “Hij wil dit laten slagen en ik kan me wel voorstellen dat hij heeft gedacht dat áls er een achterban is die de portemonnee gaat trekken, dan is dat de RoddelPraat-achterban wel”, zegt Rob Goossens in RTL Boulevard.

Privé-baas Evert Santegoeds gisterenavond laat in Shownieuws: “Er is inmiddels zo’n 5.000 euro binnen, dus het slaat wel aan. Ik zat eens even te kijken op die app en er zijn gewoon mensen die 200 euro storten enzo. Het is niet kansloos.”

Haatzaaierij

Zijn collega Anouk Smulders heeft er toch een beetje moeite mee. “Jan Roos zei ook van: ‘Als je hem wil ondersteunen in dit proces, dan kun je storten, en ook als je een graftakkenhekel hebt aan deze familie.’ Dat is toch een soort haatzaaierij?”

Showkenner Bart Ettekoven: “Ik vraag me wel af of zij achteraf, met terugwerkende kracht, spijt heeft van die paar zinnen in het boek. Het heeft zóveel overhoop gehaald.”

Natacha Harlequin: “Dat vraag ik me ook af.”

Slutshaming

Evert denkt dat Maxime daar geen spijt van heeft, want: “Zonder die zinnen was er bijna geen boek geweest volgens mij. Het zit in de titel en het is in elk interview ter sprake gekomen. Zolang het niet bewezen is, blijven wij het hebben over de ‘vermeende’ verkrachter.”

Wat Maxime er zelf van vindt? Zij zegt tegen Boulevard: “Wat een smakeloze slutshaming. Hoe kun je zo over iemand praten? Ongelooflijk.”

Jan woest

Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes, is flink pissig op RoddelPraat en spreekt presentator Dennis Schouten hierop aan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De man die door Maxime Meiland beschuldigd wordt is een crowdfundingactie begonnen. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen