Martien Meiland woest op Evert Santegoeds: ‘Hij mag niet komen’

Martien Meiland is ontzettend pissig op Evert Santegoeds, die hij al jaren en jaren kent. De baas van Privé is zelfs niet welkom op de presentatie van het nieuwe Meiland-boek. “Jammer.”

Martien Meiland en Evert Santegoeds © SBS

Er komt alwéér een boek aan over de Meilandjes. Na de biografieën van Martien, Erica en Maxime brengt schrijver Jan Dijkgraaf nu een boek over hoe het er achter de schermen van hun programma aan toegaat. “Nou, ze steken wel ongeveer professor Loe de Jong naar de kroon met deel vier”, sneert Privé-baas Evert Santegoeds in Shownieuws.

Evert mag niet

Het is écht te veel van het goede, vindt Evert. “Ik merkte bij het boek van Erica al dat het ontzettend overlapte met dat van Martien. Uit een ander oogpunt beschreven, maar het waren wel dezelfde verhalen.”

De Privé-lezer zal weinig meekrijgen van het nieuwe boek, want Evert en zijn collega’s worden geboycot bij de presentatie ervan. De reden? Hij heeft een interview gepubliceerd met de man die door Maxime wordt beschuldigd van verkrachting. “Ik mag niet komen heb ik begrepen, omdat ik de vermeende verkrachter een podium heb gegeven.”

Zwarte lijst

Het is opvallend omdat Evert en Martien elkaar al járen kennen. “Voor we bekend werden, had ik altijd al een goed contact met Evert Santegoeds. Die woonde bij mij in de buurt en kwam regelmatig in Noordwijk in de winkel”, zei hij een paar jaar geleden. “Met Evert heb ik een prima relatie, nooit een hekel aan gehad.”

Nou, dat is nu dus wel veranderd. Collega Bart Ettekoven in de showrubriek: “O, je mag niet op de presentatie komen?”

Evert: “Nee, ik sta op de zwarte lijst.”

Weer te dik

Collega William Rutten denkt dat Evert wraakzuchtig is. “O, daarom doe je zo boos.”

Bart: “Dan kun je toch wel even bellen een keer met Martien om het goed te maken?”

Evert: “Nou… Aan mij zal het niet liggen.”

Bart: “Dan ga je met een lekker roseetje aan dat hek staan in Noordwijk.”

Evert: “Ja, dan ben ik weer te dik met ze, dat hoor je ook altijd van iedereen. Het is nooit goed. Het is geen makkelijk vak hoor, wat ik heb.”

Nogal boos

Evert brengt de boycot ook ter sprake in zijn podcast Strikt Privé, waar hij collega Jordi Versteegden aan zijn zijde vindt. “Je hebt twee kanten van het verhaal, toch?”

“Ja”, antwoordt de bladenmaker daarop. “Ik werd altijd uitgemaakt als de Meiland-vriend, maar er zitten inderdaad twee kanten aan een verhaal en dat hebben we laten zien. De rechter mag later bepalen hoe sterk dat verhaal is.”

“Ik ben er niet meer welkom. Dat vind ik wel heel jammer. Ik heb niets anders gedaan dan de familie op de kaart gezet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen