Maxime Meiland gebroken: ‘Paar dagen bijkomen van RoddelPraat’

Maxime Meiland was even helemaal van slag na de uitzending van RoddelPraat met daarin de man die zij beschuldigt van verkrachting. “Ze moest een paar dagen lang bijkomen.”

Maxime Meiland © YouTube, SBS

Door in haar boek iemand te beschuldigen van verkrachting, heeft Maxime Meiland zichzelf flink wat ellende op de hals gehaald. Zelf heeft ze haar verhaal uitgebreid gedaan, maar ze wil liever niet dat de bewuste man ook een podium krijgt. De man was onlangs te gast in het programma RoddelPraat en daar is ze absoluut niet blij mee.

Paar dagen

Het doet echt wat met Maxime als zo’n man in dat programma aanschuift, legt haar biograaf Jan Dijkgraaf uit in de nieuwste Party. “De uitzending van RoddelPraat met die jongen als gast, was voor haar natuurlijk wel heel vervelend.”

Waarom kijkt ze dan naar dat programma? “Ze kijkt daar natuurlijk niet zelf naar, maar de slutshaming die daar weer op volgt op social media, kun je nooit helemaal vermijden. Daar moet je dan weer een paar dagen van bijkomen. Het knappe van de Meilandjes is, dat ze heel goed de knop om kunnen zetten.”

Knop om

Zo’n Dennis Schouten en Jan Roos krijgen Maxime niet bij de pakken neer, legt Jan uit. “Dan volgt weer de doop van dochtertje Vivé en focust iedereen daar volledig op. Heel goed van ze!”

Toch blijft die boosheid wel in Maxime’s achterhoofd zitten. “Het gaat naar omstandigheden goed met haar, ze is een sterke vrouw. Maar ze wordt alleen maar kwader. Ze stelt dat ze slachtoffer is geworden van een verkrachting, maar die gast spreekt dat in verschillende media en in de rechtszaal tegen. Dat doet natuurlijk extra pijn.”

Rechtszaak

Jan denkt dat het een enorme misstap is dat die jongen bij RoddelPraat is gaan zitten. “Het enige wat wij doen, is noteren welke dingen hij anders vertelt dan de vorige keren. Bij RoddelPraat bijvoorbeeld had hij het ineens over ‘de verkrachting’, terwijl hij tot dan toe altijd had gesproken over ‘de vrijwillige seks’.”

De biograaf besluit: “Dat soort dingen noteren we voor de rest van het juridische circus dat zin advocaat Peter Schouten aan het optuigen is. Dom, dom, dom zou ik zeggen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen