Job Knoester vergelijkt Gordon met Rachel Hazes: ‘Echt klaar mee’

Job Knoester vergelijkt de aangifte die Gordon heeft gedaan tegen Evert Santegoeds met de kroketzaak van Rachel Hazes. “Ik ben er echt helemaal klaar mee, al die aangiftes.”

Gordon, Job Knoester en Rachel Hazes © SBS 6

Het is hommeles in BN’er-land: Gordon heeft via juicekoningin Yvonne Coldeweijer bekendgemaakt dat hij aangifte heeft gedaan tegen Evert Santegoeds vanwege de berichtgeving in weekblad Privé over zijn liefdesleven. Het is allemaal heel netelig afgelopen met zijn ex-verloofde Gavin Rozario en die jongen heeft een groot interview gegeven aan dat blad.

Klaar met aangiftes

Hélène Hendriks bracht het gisterenavond ter sprake in de talkshow De Oranjezomer. “Op zich is het al groot nieuws: we hadden al twee dagen niets van Gordon gehoord, maar vandaag is er weer nieuws, want hij gaat aangifte doen tegen Evert Santegoeds. Logisch zo’n aangifte?”

Job daarop: “Nee, ik ben er echt helemaal klaar mee, al die aangiftes. Wij lezen elke dag dat de politie het druk heeft, de rechters het druk hebben. Laat die mensen serieuze dingen doen. Gordon is nota bene iemand die uitdeelt. Incasseer ook en ga hier niet aangifte van doen.”

Aan de drugs

Tafelgast Youri Mulder springt in de bres voor Gordon. “Als over jou gezegd wordt in een artikel dat je aan de drugs zit enzo… Dat zijn wel behoorlijke aantijgingen. Je kunt je schouders erover ophalen, maar drugs nemen is volgens mij verboden, mag niet, dus hij wordt ergens een beetje gecriminaliseerd. Dat is zwaar gezegd, maar ik snap dat je daar misschien tegenin gaat.”

Job: “Ja, maar laat niet de politie dat doen.”

Krokettensituatie

Raymond Mens vraagt zich af hoe sterk Gordon staat. “Hij is toch vooral boos dat die privégesprekken zijn uitgelekt? Maar die heeft Santegoeds volgens mij gehad van die Gavin, want die had hij geïnterviewd. Het zijn appjes die in de telefoon staan van de ex van Gordon en die heeft dat opgestuurd naar Evert Santegoeds en dus de Privé. Is dat strafbaar?”

Job trekt vervolgens de vergelijking met Rachel Hazes, die Yvonne Coldeweijer aanklaagde. “Ik zou niet denken dat het automatisch strafbaar is. Misschien onrechtmatig, maar dan nog steeds is de vraag of je met dat soort dingen een rechter moet gaan belasten. Neem die krokettensituatie. Wat was dat ook alweer? Met Hazes, toch?”

Stampvoetend

Hélène: “Ja, de gecremeerde kroket.”

Job: “Ja, en daar ga je voor naar de rechter! Neem Johan. Als Johan iedereen die lelijk tegen hem doet zou moeten aanpakken via een aangifte…”

Heeft Job Gordon eigenlijk wel eens ontmoet? “Ja, dat was denk ik een jaar of negentien geleden in Zuid-Afrika. Ik was met een clubje advocaten en we hadden op het vliegveld auto’s gehuurd. Een van die advocaten had twee witte BMW’s gehuurd en Gordon stond achter ons letterlijk te stampvoeten omdat de BMW’s op waren. Toen kreeg hij een Toyota.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen