Gordon weigert Dennis Schouten: ‘Ja, ik kan hem niet vertrouwen’

Gordon weigert een documentaire te maken over Dennis Schouten en zijn wens om op jongere leeftijd uit het leven te stappen. “Ik vertrouw in de liefde helemaal niemand meer.”

Dennis Schouten en Gordon © RTL

Dennis Schouten heeft in de winter het nieuws gehaald met de onthulling dat hij niet al te lang meer wil leven. De presentator van RoddelPraat doet zijn verhaal in een recentelijk uitgebracht boek. Daarnaast heeft hij Gordon benaderd om een documentaire over hem te maken. Althans, dat vertelt de zanger in de radioshow van Mischa Blok.

Gordon vertrouwt niet

Hoe zit dit precies? Gordon legt uit: “Hij heeft mij benaderd of ik een documentaire over zijn leven wilde maken. Daar heb ik uiteindelijk nee op gezegd, omdat ik ten eerste het niet vertrouw.”

“Het is heel gek. Ze hebben zulke vreselijke dingen over mij gezegd in dat programma en dan moet ik nu een documentaire over iemand gaan maken die zulke vreselijke dingen over me heeft gezegd? En ineens ben ik dan degene die hij wil. Dat ik degene ben die een documentaire maakt.”

Schreeuw om aandacht

Het is best een klus die hij had kunnen aannemen, aldus Gordon. “Ik had het in principe best kunnen doen, want ik begrijp als geen ander hoe hij zich voelt. Van de week riep hij weer van: ‘Dat van Gordon is een schreeuw om aandacht.’ Ja, dat klopt, want dat is wat zelfmoordpogingen zijn… Dat is aandacht vragen voor je probleem.”

“Maar ja, het kan ook lukken en heel veel mensen lukt het. Heel veel mensen niet, die komen eruit. Ik hoop voor hem dat hij op andere gedachten kan komen en rust en vrede in zijn hart krijgt, maar ik vind het een heel heftig verhaal. Ik heb ook heel erg zitten twijfelen of ik het wel of niet moest doen, maar ik heb toch nee gezegd en dat voelde best zwaar.”

In de steek

Gordon heeft ondanks alles toch het gevoel dat hij de 28-jarige Dennis in de steek laat. “Ik had aan de ene kant het idee van: ik laat hem los en ik laat hem vallen. Van de week stuurde hij weer een appje waar ik niet op heb gereageerd. Het heeft niks met hem te maken, want ik vind het een aardige jongen, maar ik vind het zo heftig.”

“Ik kan het vertrouwen… Ik vertrouw in de liefde helemaal niemand meer en dit heeft ook met de liefde te maken. Liefde, vriendschap… Het is best een heftig verhaal als je niemand meer vertrouwt. Hoe kan ik iemand vertrouwen die zulke dingen over me zegt?”

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon vindt Dennis Schouten niet betrouwbaar. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen