Dief steelt elektrische fiets Gordon: ‘Dit heb ik dus nooit in Dubai’

Elke dag een ander drama voor Gordon: ditmaal is zijn elektrische fiets gestolen. “Toen had ik echt weer dat hele beklemmende gevoel en dat heb ik niet in Dubai”, aldus de entertainer.

Gordon © RTL

Gordon is weer opvallend vaak in Amsterdam voor iemand die naar Dubai is geëmigreerd. De reden dat hij destijds naar de woestijn vertrok, is omdat hij klaagde over de veiligheid in Amsterdam en zijn gebrek aan anonimiteit. “Je vrijheid en het gevoel van veilig zijn… Als je dat kwijt bent in je eigen huis en je eigen omgeving, ja, dat is gewoon heel heftig.”

Fiets gestolen

Het is nog steeds onveilig in Amsterdam, vertelt Gordon in gesprek met MISCHA. “Ja en het is heel gek, want ik heb een prachtig huis nu. Ik woon dus niet meer boven de zaak waar de overval plaatsvond. Ik woon dus nu in Amsterdam-Noord. Een prachtig mooi penthouse en daar werd twee maanden geleden mijn fonkelnieuwe elektrische fiets gestolen.”

Waar dan? “Voor mijn deur. Hij stond in het portaal en ik ben de enige die de lift uit kan op mijn verdieping. Ik heb geen buren. En opeens overviel mij weer die gedachte van: o my god, het komt zo dichtbij. Hij stond gewoon te lachen in de camera. Ik heb aangifte gedaan ook, maar er worden 1 miljoen fietsen per dag gestolen volgens mij in Amsterdam.”

Liever in Dubai

De politie van Amsterdam heeft geen team samengesteld om de fiets van Gordon terug te vinden. “Ze doen er helemaal geen reet mee. Toen had ik echt weer dat hele beklemmende gevoel en dat heb ik niet in Dubai. Dat klinkt heel gek, want Dubai is ook niet ideaal trouwens, maar qua veiligheid is het voor mij de plek om me beter te voelen.”

Ook omdat Gordon daar niet steeds onder vuur ligt, zoals hier. “De gunfactor ben ik wel verloren denk ik. Sowieso door eigen toedoen. Ik dacht dat iedereen het leuk vond om te laten zien dat ik businessclass naar Dubai vloog, maar dat vindt niemand leuk, of tenminste: een klein gedeelte en de rest gunt het je niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar zou u Gordon adviseren te gaan wonen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen