Gedoe in woonplaats René van der Gijp, zijn vrouw is woest: ‘Bah!’

Er is gedoe in de woonplaats van René van der Gijp: bewoners van de binnenstad proberen daar namelijk een buitenterras bij filmtheater De Witt tegen te houden. “Onbegrijpelijk!”

René en Minouche van der Gijp © Instagram

Minouche van der Gijp, de vrouw van René van der Gijp, stoort zich mateloos aan haar stadsgenoten die zo verschrikkelijk moeilijk doen over de verbouwing van een The Movies-bioscoop tot een brasserie en filmtheater met de naam De Witt. Een hele groep Marc-Marie Huijbregtjes probeert de aanleg van het bijbehorende terras stil te leggen.

Botte verstand

Middenin het centrum wonen, maar wel klagen over zo’n mooie verbouwing en de opening van een terrasje… Bizar, vindt Minouche het. “Dit mot even van m’n hart. Ik lees net een artikel dat omwonenden een kort geding hebben aangespannen tegen het initiatief Filmtheater de Witt in Dordrecht. Ze zijn bang voor overlast. Ok…”

Wat een zeikerds, aldus Minouche. “Ik kan er met m’n botte verstand niet bij, dat als je in een binnenstad gaat wonen – of dat nou in Dordrecht is of elders – dat je dat doet om je rust te zoeken… Weet dat dit de bijkomstigheid is gewoon!”

Levendig

Die mensen zijn volgens Minouche niet goed. “Een binnenstad moet levendig zijn! Ga dan niet tegenover een kroeg wonen, of naast een bioscoop.Ga dan lekker in een buitenwijk wonen of op het platteland. Maar dit is zo onzinnig.”

Nederland is volgens haar soms echt een zeurland, besluit ze op haar Instagram-pagina. “Ik zie zo vaak mooie initiatieven getorpedeerd worden door dit soort mensen. Denk even na… Wees coulant of ga op Funda scrollen en verkas gewoon als je hier niet tegen kan. ONBEGRIJPELIJK!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen