Tina Nijkamp haalt hard uit: ‘Film met Gordon scoort ook al niet’

Tina Nijkamp lijkt niet onder de indruk van haar ruzie met Gordon over de kijkcijfers van zijn optreden in Chateau Meiland VIPS. “Zijn film scoort ook niet!”, laat de kijkcijferautoriteit weten.

Gordon en Tina Nijkamp © RTL

Het is evident dat Gordon en Tina Nijkamp nooit vrienden van elkaar zullen worden. De vroegere baas van SBS 6, die ooit Omroepvrouw van het Jaar werd, heeft naar eigen zeggen één keer in haar tv-carrière grensoverschrijdend gedrag meegemaakt. Door wie? Gordon. Hij zou aan het begin van haar loopbaan vreselijk tegen haar hebben geschreeuwd.

Tina weer los

Gordon is nu, decennia later, nog steeds pissig op Tina. Zij publiceert als enige in Nederland nog de lineaire kijkcijfers en daaruit bleek onlangs dat de aflevering van Chateau Meiland VIPS met Gordon als hoofdgast een laagterecord behaalde. Het heeft tot een woede-explosie van Goor geleid, maar Tina is absoluut niet onder de indruk.

Hij heeft haar inmiddels geblokkeerd op Instagram, maar hopelijk heeft Gordon ook al zijn podcastapps van zijn telefoon gegooid, want in Tina’s TV Update heeft de door hem zo gehekelde Tina het vandaag over de tegenvallende box office-resultaten van de film Yamas, waarin hij de liefdespartner van Ruben van der Meers personage speelt.

‘Heel vervelend’

Tina wijst erop dat Yamas de film is waarvan de première zo rumoerig verliep omdat Gordon er ruzie kreeg met Aran Bade, de sterverslaggever van RTL Boulevard. “Dan is er nieuws over Gordon. Ja, het is heel vervelend, maar hij had natuurlijk vorige week die fittie met RTL Boulevard, met Aran Bade. Ja, dat heeft nu toch wel gevolgen.”

Waarom dan? “Want dat was natuurlijk op de première van zijn film Yamas. Gordon speelt daar een rol in. Het is een soort tienerfilm/comedy over mensen die naar Kreta op vakantie gaan en Gordon heeft daar een rol in, samen met onder anderen Ruben van der Meer en Horace Cohen.”

Weinig bezoekers

Het is veel mensen ontgaan, aldus Tina. “Alle aandacht ging naar die ruzie met Aran en ja, die film heeft dus heel weinig aandacht gekregen. Helaas is er dus ook slecht nieuws over de bezoekcijfers, want afgelopen weekend was het eerste weekend dat die film draaide en helaas hebben niet heel veel mensen de moeite genomen om naar de bioscoop te gaan.”

Volgens haar dus mede omdat die ruzie de pr-campagne van de film overschaduwde. “Ja, waarschijnlijk ook omdat ze niet eens wisten dat die film al draaide. De film heet dus Yamas en de omzet van die film was ruim 16 duizend euro en kwam dus op plek 27 pas van de top 30 films. Nou ja, goed, jammer dus dat dat niet zo goed bekeken is.”

1.500 mensen

Het is ook jammer voor Amazon Prime Video, aldus Tina. “Zij gaan die film later in zijn pakket opnemen, dus die hebben daaraan meebetaald. Wellicht dat de bezoekcijfers nog aantrekken, maar nu dus rond de 1.500 bezoekers tot nu toe. Ja, dat is gewoon niet al te veel. Op nummer één stond Back to Black, de film over Amy Winehouse. Die had een omzet van 500 duizend euro.”

Oftewel: een opbrengst die ruim dertig keer zo hoog ligt. Het is dat Tina geblokkeerd is door Gordon, anders had ze een behoorlijk pittige DM van hem kunnen verwachten. Yvonne Coldeweijer weet er alles van

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gemeen van Tina Nijkamp dat ze deze slechte bezoekerscijfers benoemt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen