Yvonne Coldeweijer roept AD tot de orde: ‘Jullie stelen mijn juice!’

Yvonne Coldeweijer vindt het buitengewoon oncollegiaal dat de showredactie van het AD haar juice overneemt, maar dat daar geen bronvermelding bij wordt geplaatst. “F*ck you!

Yvonne Coldeweijer © YouTube

Het zorgt al geruime tijd voor enige ergernis bij de juicekanalen: journalisten en de reguliere media die publiekelijk op hen neerkijken, maar er uiteindelijk wel vandoor gaan met hun primeurs. Het overkwam eerder deze week al Reality FBI en ook Yvonne Coldeweijer ziet het nu gebeuren. En daar is de juicekoningin behoorlijk pissig over.

‘AD steelt juice’

Yvonne pakte deze week uit met juice over de man van Rens Kroes en daarmee de zwager van topmodel Doutzen Kroes. Ze heeft boven water weten te krijgen dat hij in april 2019 door de rechtbank in Amsterdam schuldig is bevonden aan verkrachting. Hij kreeg een gevangenisstraf van 24 maanden opgelegd, maar het hoger beroep moet nog dienen.

Het lijkt er volgens Yvonne een beetje op alsof het vonnis uit 2019 onder de pet is gehouden, want deze is nooit gepubliceerd op Rechtbank.nl. Dat gebeurde gisteren uiteindelijk pas op Yvonne’s verzoek. Na al haar inspanningen, gaat nu de showredactie van het AD er opeens mee aan de haal.

Yvonne pissig

Onsportief, vindt Yvonne het. “F*ck you, AD”, roept ze op haar juicekanaal. “Dit is mijn juice en ik heb dit drie dagen lang helemaal uitgezocht. Het vonnis waar je dit op baseert was niet eens gepubliceerd, tot ik de rechtbank heb benaderd om deze met spoed te publiceren. Vermeld op zijn minst mijn naam.”

Yvonne heeft de rechtbank al gevraagd waarom dit vonnis pas op haar verzoek is gepubliceerd. “Ik heb hier nog geen reactie op.”

Primeur over Britt

Het collega-juicekanaal Reality FBI overkwam eerder deze week iets soortgelijks. Dat kanaal had een leuke primeur over het exclusieve contract van Britt Dekker bij Talpa. Dat contract is namelijk in alle stilte verlengd tot 2026, maar het juicekanaal is daar achtergekomen en kreeg een bevestiging van de presentatrice.

Dat nieuwtje is weer zonder bronvermelding overgenomen door RTL Boulevard. Jammer, vindt Reality FBI: “Misschien willen de ‘collega’s’ van RTL Boulevard even de correcte credits geven, of is het toeval? 🤡”

Getrouwd met Rens

Terug naar de man van Rens Kroes, die dus schuldig is bevonden aan verkrachting. Wat vindt die vrouw daar eigenlijk van? Yvonne: “Wat f*cking sick is, is dat Rens stiekem is getrouwd met haar man in 2018. De verkrachting vond plaats in 2016. De veroordeling in 2019.”

Ze vervolgt: “Sid komt uit een of ander Afrikaans land en kan amper Nederlands en gebrekkig Engels. Is ze snel met hem getrouwd, omdat hij als veroordeelde meteen het land zou worden uitgestuurd? Waarom moest het stiekem en kwam ze er drie jaar later pas mee? Waarom wil je getrouwd zijn met een veroordeelde verkrachter, OMG. 😖”

Update 14.40 uur – Het AD heeft het artikel aangepast en noemt Yvonne nu alsnog als bron. Yvonne reageert: “Dankjewel AD. 🙏❤️ Appreciate it.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

AD steelt juice Yvonne Coldeweijer, maar plaatst er geen bron bij. Onsportief?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen