‘Waarom blijft Hélène Hendriks zo buiten schot? Die vrouw faalt!’

Hélène Hendriks maakt misschien wel de inhoudelijk slechtste talkshow in jaren, maar de focus ligt vooral op haar falende gasten. “Het is eigenlijk vreemd dat zij zo buiten schot blijft.”

Hélène Hendriks © SBS

Het is een zenuwslopende dag voor Hélène Hendriks: haar talkshow De Oranjezondag staat vanavond voor het eerst níet meer na Miljoenenjacht, maar na het slecht bekeken Code van Coppens. Inhoudelijk is de show van Hélène geen hoogvlieger, dus de grote vraag is: hoe groot wordt de klap? Stort Hélène in het ravijn of valt het mee?

Naar de finish

Victor Vlam, mediacriticus en VI-kenner, denkt dat Hélène niet goed op weg is. “Dat programma strompelt naar de finish, maar eigenlijk is het niet echt een finish, want daarna begint vrijwel direct De Oranjezomer. Ik denk dat het inderdaad niet goed gaat met het programma”, zegt hij in de beruchte podcast De Communicado’s.

Hij vervolgt: “Het is inderdaad een aanzienlijk minder programma zoals al veelvuldig is gezegd. We hebben het over de rol van Rutger gehad, die eerst té aanwezig was en vorige week totaal áfwezig was. Die man weet geen middenweg te vinden. Maar ik denk ook dat we wel eerlijk moeten zijn daarin dat Hélène niet voldoende daar presteert.”

Buiten schot

Hélène mag ook wel eens een corrigerende tik krijgen, vindt Victor. “Zij is de presentator van dat programma en wordt buiten schot gehouden, maar dat is wat mij betreft niet terecht. Als de kritiek is dat Rutger Castricum te aanwezig is, dan is het ook de rol van de presentator om te zorgen dat hij níet te aanwezig is en andere mensen meer aan bod komen.”

“Ik denk dat daar echt een taak ligt bij Hélène en ze ook moeten kijken hoe zij dat beter kan vervullen. Ik vind dat zij dat op dit moment niet goed doet.”

Wilfred beter

Wilfred Genee is echt nog véél beter, aldus Victor. “Eén van de dingen die Wilfred als presentator van VI sterk maakt, is dat hij niet alleen de presentator is, maar ook de eindredacteur en regisseur. Het is iemand die constant aan het nadenken is van: moet er een filmpje worden ingestart om het totaal te veranderen en mensen weer te laten lachen.”

“Op andere momenten verandert hij ook vrij abrupt het onderwerp, dus hij leidt het programma steeds in goede banen. Dat is iets wat Hélène simpelweg veel minder goed beheerst. Aangezien ze wel hetzelfde programma heeft als Wilfred, of in elk geval een kopie daarvan heeft, is het wel belangrijk dat ze dat leert.”

Aanwaaien

Hélène moet blijven werken aan haar vaardigheden, stelt Victor. “Het probleem met Hélène is dat ze nog steeds relatief onervaren is als talkshowpresentator. Het kwam tot nu toe allemaal aanwaaien, het succes, maar dat is nu wat minder. Het nadeel van het succes van De Oranjezomer is dat ze onvoldoende hebben geïnvesteerd.”

Waarin? “In de inhoudelijke kwaliteiten van Hélène als presentator. Als De Oranjezomer wat was tegengevallen, dan hadden ze haar bijles gegeven en gezorgd dat ze beter zou worden. Dat hebben ze gelaten en daardoor zitten we nu met de problemen waar het programma nu mee zit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Hélène Hendriks meer hulp moet krijgen van Talpa?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen