Zorgt één meubelstuk ervoor dat imago Hélène Hendriks wankelt?

Hélène Hendriks struikelde een tijdje over alle loftrompetten, maar nu haar huidige talkshow De Oranjezondag zo tegenvalt is dat verleden tijd. Zorgt één meubelstuk voor haar imagoval?

Hélène Hendriks © SBS

Het gaat echt niet best met Hélène Hendriks: de laatste tijd heeft men het alleen nog maar over hoe erg haar talkshow De Oranjezondag tegenvalt. Het is gek omdat het programma ‘precies hetzelfde is’ als haar vorige praatprogramma’s, stelt Wilfred Genee. Maar volgens Tina Nijkamp, de oud-zenderbaas van SBS 6, is dat helemaal niet waar.

Ronde tafel

Tina denkt dat het één meubelstuk is dat ervoor zorgt dat de talkshow van Hélène zo tegenvalt, namelijk: de tafel. “Ik zou Hélène Hendriks echt aanraden – gisteren viel het me weer op – om die ronde tafel weg te doen. Een ronde tafel heeft als nadeel dat je dus nooit ziet, ook als gast niet, wie de leiding heeft”, legt ze uit in de podcast Tina’s TV Update.

“Je kijkt elkaar allemaal aan. Niet één iemand zit aan het hoofd van de tafel en dat is heel vervelend aan een ronde tafel. Dat wordt ontzettend onderschat, maar je ziet elke keer bij De Oranjezondag – anders bij De Oranjezomer én De Oranjewinter – dat Hélène ook helemaal geen leiding kan nemen, omdat al die gasten door elkaar heen zitten te kakelen.”

Tip van Tina

Waar dat door komt? “Dat komt echt door die ronde tafel”, weet Tina. “Dus Hélène, ga alsjeblieft aan het hoofd zitten, zet je gasten aan de zijkant in de opstelling van VI en Veronica Offside en eigenlijk alle andere talkshows. Ga aan de ovale tafel, dat is mijn tip voor De Oranjezondag.”

Hoe gaat het trouwens met de kijkcijfers van Hélène? Er dreigde gisterenavond een kijkcijferval voor haar talkshow, omdat ze voor het eerst niet meer na Miljoenenjacht stond. “Nou, Code van Coppens, de opvolger van Miljoenenjacht, scoorde toch best wel heel aardig. 659 duizend, ook tegenover die Bekerfinale.”

‘Valt mee’

Voor Code van Coppens is dat een heel goede score. “Dat is hoger dan ze het hele vorige seizoen hebben gescoord en dat was weer goed nieuws voor Hélène Hendriks, die dus niet heel veel in hoefde te leveren qua kijkcijfers. Zij kwam uit op een prima 851 duizend kijkers.”

“Ook veel opluchting dus bij Hélène, want het was wel spannend. Als je een instroom van 1,4 miljoen kijkers hebt van Miljoenenjacht, dan is het makkelijker scoren dan als je vanuit 659 duizend kijkers komt. Maar ze deed het dus best aardig en is niet heel ver gezakt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Tina Nijkamp een punt over die ronde tafel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen