Marc-Marie hekelt Valerio Zeno: ‘Hij misbruikt kerk als Insta-decor’

Marc-Marie Huijbregts ergert zich er dood aan dat Valerio Zeno in een kerk wil trouwen, maar niet gelovig is. “Een kerk is niet een soort Instagram-achtig iets. Ik snap dat echt niet.”

Valerio Zeno en Marc-Marie Huijbregts © RTL

Valerio Zeno, de presentator die nooit is doorgebroken en nu alsnog op een keerpunt hoopt, vertelt in de LINDA. dat hij heel erg graag wil trouwen met zijn vriendin Manon. “Ik hou van traditioneel, dus dan wil ik wel een bruiloft met alles erop en eraan. Het liefst in Italië in een klein kerkje. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat ik vind dat dat erbij hoort.”

‘Kerk is geen Insta-spot!’

Oei, dat is tegen het zere been van Marc-Marie Huijbregts. Hij klaagt in een van zijn podcasts: “Ja, dat vind ik toch eigenaardig… Ik vind het ook raar dat je niet snapt dat een kerk eigenlijk gewoon voor mensen is die geloven en dat het niet een soort Instagram-achtig iets is. Dat vind ik een beetje simpel.”

Marc-Marie is zelf toch ook in de kerk getrouwd terwijl zijn man niet katholiek is? “Toen wij trouwden, trouwden we in Onze Lieve Heer Op Zolder, maar niet in de kerk. In een ruimte van Onze Lieve Heer Op Zolder. Dat is een schuilkerk op de Wallen. Een heel mooi gebouw, maar wij trouwden dan in een van die ruimtes, maar niet in de kerk zelf.”

‘Ja, Jezus…’

Daar hebben de heren bewust voor gekozen. “Want dat sloeg eigenlijk helemaal nergens op, want Karim is moslim en ik ben katholiek, maar het zou raar zijn, dan wordt het een soort oecumenisch iets. Dat hebben we niet gedaan, maar ik vind dat je daar… Ja, voor het plaatje, dan denk ik: ja, Jezus…”, zegt hij, wijzend op Valerio’s wens.

Die Valerio is sowieso een vreemde knul, vindt Marc-Marie. De presentator vertelt ook dat hij nog nooit heeft gekookt. “Manon vraagt me weleens in de pan te roeren, maar als ik dat doe, begint ze al na twee minuten te zuchten. Kennelik ben ik daar niet erg goed in.”

‘Je bent 39!’

Marc-Marie vindt dat dom. “Dan denk ik: als je nou 39 bent en je hebt nog nooit gekookt, Valerio Zeno, dat is toch helemaal niet slim? Het is toch goed om te kunnen koken?”

Hij besluit: “Stel dat Manon onder een tram komt of minder erg, iets met haar handen heeft? Al is het maar dat ze drie weken haar handen niet kan gebruiken bijvoorbeeld. Hoe ga je dan koken? Ja, Valerio, doe zelf eens iets! Dat vind ik niet slim van hem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Valerio Zeno wil in kerk trouwen, maar is niet gelovig. Belachelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen