Sterrengage lekt uit: Frank & Rogier kregen 20.000 euro van PostNL

Frank & Rogier zijn met terugwerkende kracht een van de meest trieste duo’s die de Nederlandse tv ooit heeft gehad. Toch boerden ze een tijdje ontzéttend goed. “We kregen 20K van PostNL!”

Frank Jansen en Rogier Smit © SBS 6

Het is een van de grootste miskopen van RTL ooit: het tv-duo Frank & Rogier. Vlak nadat Frank Jansen en Rogier Smit in 2020 overstapten van SBS 6 naar RTL 4, belandden ze in een huwelijkscrisis en begonnen ze in de media op ordinaire wijze hun echtelijke ruzie uit te vechten. Eind 2021 werden ze eruit gekukeld door Peter van der Vorst.

Dure scheiding

Het moet een van de duurste scheidingen van het jaar geweest zijn, want Frank en Rogier hadden bij de televisie nog jaren tonnen kunnen verdienen. Om over hun schnabbels daarbuiten nog maar te zwijgen.

Frank, de oudere van de twee, vindt dat jammer. Hij zegt in de Party: “Ik moet gewoon eerlijk zijn: we hadden gewoon leuk door kunnen gaan, want we hadden een gouden formule. We hadden daarmee nog geld kunnen verdienen met commercials en allerlei andere dingen, en voor hem is dat heel belangrijk.”

20.000 euro

Wat voor bedragen gaan er zoal om in het schnabbelcircuit? BN’ers zwijgen er vaak over als het graf. Niet alleen omdat buitensporige gages ergernis wekken bij de gewone man, maar ook omdat het onderhandelingen bemoeilijkt en geheimhouding meestal gewoon contractueel is vastgelegd.

Toch doet Frank nu een boekje open over zo’n lucratieve schnabbel. “Moet je nagaan: voor PostNL hadden we twee jaar geleden een kerstspecial gemaakt en daar hebben we twintigduizend euro voor gekregen. Voor een dag opnames maken!”

Lucratieve dingen

Wat moest Frank allemaal doen voor dat geld? “We moesten doen alsof we een familie hadden gesticht, kreeg ik ineens twee kinderen in mijn schoot geworpen, haha. Ik vond het allemaal hartstikke leuk. Dat soort lucratieve dingen heeft Rogier allemaal weggegooid door onze breuk richting een probleem te drijven.”

Hij besluit: “We hadden ook als koppel zonder liefde nog prima heel leuke televisie kunnen maken. Daar ben ik wel boos over, want ik vind het dom. Rogier heeft zijn eigen glazen ingegooid en daarmee ook de mijne. En dat is waarschijnlijk bewuste pesterij geweest, omdat hij weet dat ik heel graag televisie maak.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hebben Frank & Rogier tv-geschiedenis geschreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen