Frank Jansen: ‘RTL 4 had Peter Gillis allang van de buis gehaald!’

Frank Jansen, bekend van het vroegere realityduo Frank & Rogier, denkt dat RTL 4 er wél voor zou hebben gekozen om Peter Gillis van de buis te halen. “Andere normen en waarden.”

Frank Jansen en Peter Gillis © William Rutten, RTL

John de Mol wekt steeds meer onbegrip met het koste wat kost op de buis houden van vakantieparkschurk Peter Gillis. Hij heeft nu tien aangiftes van mishandeling aan zijn broek hangen, maar John blijft maar roepen dat het een privékwestie is. Die hele SBS 6-soap draait om de persoon Peter Gillis, maar dít is een privékwestie?! Een gotspe.

Normen en waarden

Het kan ook op weinig begrip rekenen bij collega-realiyster Frank Jansen. Hij heeft vóór de geruchtmakende scheiding van Rogier Smit in korte tijd bij zowel SBS 6 als RTL 4 gewerkt. “SBS 6 maakt die keuze waarschijnlijk omdat ze niet genoeg programma’s hebben. Ik heb een leuk format liggen, dus ze kunnen me bellen”, zegt hij in de Weekend.

RTL heeft het beleid om in opspraak geraakte sterren wél van de buis te halen tot er meer duidelijkheid is. “SBS 6 is een heel andere zender dan RTL. SBS 6 is echt voor Jan, Piet en Klaas”, zegt hij. “SBS 6 heeft andere normen en waarden dan RTL.”

Intelligente kijkers

Frank voelt zich niet zo thuis bij dat SBS-volk. “Ik zei weleens in vergaderingen: ‘We moeten wel wat meer inhoud toevoegen. Dan kreeg ik te horen: ‘Maar waarom dan?’ Nou, ik heb ook intelligente kijkers, mensen die iets verder doordenken. Ik voel me dan ook meer thuis bij RTL, dat is toch minder volks.”

Zelf zou Frank er allang voor hebben gekozen om Peter van de buis te halen. “Kerels met losse handjes zijn verschrikkelijk, die moeten niet bestaan. (…) Als iemand losse handjes heeft, is dat niet beschaafd. Dat is eigenlijk onmacht. Maar SBS 6 heeft kennelijk niks anders.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u zich schamen als u een SBS 6-ster was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen