‘Olcay Gulsen valt keihard door de mand, ze is gewoon een C-ster!’

De tv-carrière van Olcay Gulsen is na haar Boulevard-exit in elkaar gezakt als een plumpudding. Nu ook haar soap een flop blijkt, is het tijd om de balans op te maken. “Ze is een C-ster!”

Olcay Gulsen © SBS 6

Olcay Gulsen deed het vijf jaar lang best aardig aan de desk van RTL Boulevard, maar ze kreeg er in 2019 bloedbonje toen haar faillissement op nogal kritische wijze werd besproken in de showrubriek. Ze was met name boos op Mark Koster, Ruben Nicolai, Luuk Ikink en Aran Bade. “Het was laag bij de grond en zielig.”

Egodocument

Na haar vertrek heeft Olcay de showrubriek regelmatig gebasht, tot ergernis van RTL’s tv-baas Peter van der Vorst. Ze stapte over naar Talpa, maar daar heeft ze niets gemaakt dat beklijft. En momenteel is ze met een reallifesoap te zien op ’s lands meest bekeken tv-zender NPO 1. Het resultaat? Een mégaflop.

De vlijmscherpe mediadeskundige Victor Vlam vindt het tijd om de balans op te maken. Die soap is voor hem de druppel. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik me echt er doorheen heb moeten ploegen. Ik dacht al snel van: oh, dit wordt zo’n verschrikkelijk egodocument, moet dit nou echt? Maar goed, ik heb me er doorheen geworsteld.”

‘Ze is een C-ster!’

Het is inhoudelijk heel slecht, zegt Victor in zijn podcast De Communicado’s. “Het is een flop omdat het eigenlijk gewoon overduidelijk is geworden dat we aan het kijken zijn naar het einde van de tv-carrière van Olcay Gulsen. En het is een beetje pijnlijk om te zien, maar het is overduidelijk geworden: Olcay Gulsen is gewoon een absolute C-ster.”

Hij vervolgt: “Geen A-ster, een C-ster. En de reden dat ik dat zeg, is omdat ze één ding heel erg goed kan, namelijk: ze was vroeger deskundige bij RTL Boulevard en dat deed ze echt heel goed. En er is altijd zo’n neiging, om dan als iemand één ding goed kan, ze in te zetten voor duizend andere dingen.”

Totale flop

Olcay is volgens hem een typisch voorbeeld van twaalf ambachten, dertien ongelukken. “Álles wat Olcay heeft geprobeerd daarna, is gewoon een totale flop geweest. Echt, alles is een totale flop geweest.”

Hij vervolgt: “Olcay was goed in RTL Boulevard. Ze was heel open, oprecht, spontaan, soms grappig, soms pittig. (…) Maar wat is nou het verschil tussen een A-ster, zoals Chantal Janzen of Ruben Nicolai, en iemand zoals Olcay? Een A-ster kan veel verschillende soorten programma’s. Die kan niet één trucje, die kan meerdere dingen.”

Goede presentatrice?

En Olcay kan alleen maar leuk deskundige of sidekick spelen, aldus Victor. Hij wijst op al haar probeersels bij SBS. “Vanaf het eerste moment was duidelijk dat ze een goede deskundige is, maar geen goede presentatrice.

Hij vervolgt: “Ze heeft heel veel verschillende genres geprobeerd bij ook nog alle verschillende zenders. Bij RTL, bij Talpa en nu bij de NPO. En alles flopt. Op een gegeven moment is het gewoon duidelijk: dit is iemand die niet de kijkcijfers trekt.”

Relativering

Die soap? Daar kunnen ze volgens Victor maar beter mee stoppen. “Het probleem met deze reallifesoap vind ik vooral dat deze mensen zich zo extreem serieus nemen. Er zit geen enkele relativering in.”

Ze moeten vooral blijven doen waar ze wél goed in zijn, besluit hij. “Ik denk dat Ruud een hele getalenteerde DJ is op de radio. Ik vind hem fijn om naar te luisteren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen