‘Hoe komt het dat iedereen zo’n hekel heeft aan Rachel Hazes?!’

Shownieuws-ster Natacha Harlequin begrijpt er niets van dat iedereen zo’n hekel heeft aan Rachel Hazes. Heeft ze te lang met Guido den Aantrekker aan de desk gezeten of speelt er iets anders?

Rachel Hazes © SBS 6

Rachel Hazes kampt al jaren met de reputatie van een inhalige en ruziezoekende vrouw. Ze is de kassajuffrouw van het Hazes-concern en buit dat maximaal uit, tot badslippers bij de Lidl aan toe. Daarnaast ligt de nicotineweduwe overhoop met de halve wereld, waardoor ze zelfs haar eigen kleinkinderen niet eens ziet. Treurig.

‘Waarom Rachel-haat?’

En tóch vraagt Natacha Harlequin zich af waarom Rachel zo impopulair is. “Soms heb ik (bij Shownieuws, red.) een afwijkende mening en heb ik iets met de persoon waar zij allemaal tegen zijn – waar ik het niet mee eens ben”, vertelt ze aan de Weekend. “Zoals? Rachel Hazes.”

Natacha vindt het hartstikke vervelend voor Rachel. “Ik stap van buiten deze wereld in, en ik denk: wat is het nou dat iedereen zo’n hekel heeft aan die vrouw? Ik heb dat niet, ik ken haar ook niet. Ik kijk gewoon heel feitelijk naar uitspraken of waaróm iemand gaat procederen.”

‘Ligt het aan mij?’

Natacha vindt dat er soms best wat zinnigs tussen al die rechtszaken van Rachel zit. “Als advocaat denk ik: ik begrijp dat eigenlijk wel, in sommige gevallen. Maar het valt me dan op, omdat zij het is, dat niemand die uitspraken leest, geloof ik.”

Ze vervolgt: “Dat vindt men helemaal niet interessant, maar dat doe ik natuurlijk wel. Dus soms lees ik zo’n lang vonnis uitvoerig, kijk vervolgens tv en denk dan: hebben mensen die uitspraak niet gelezen, of ligt dat aan mij?”

Beeldvorming

Ja, het ligt aan Natacha. Togatypes gaan er altijd enorm aan voorbij dat het in dit soort zaken vaak helemaal niet draait om wie er volgens de letter van de wet gelijk heeft, maar om wat de beeldvorming is. Showbizz is imago, en dat weten BN’ers maar al te goed als ze het vak instappen. Sterker nog: het is waar hun hele kasstroom op gebaseerd is.

Als Rachel met de halve wereld ruziemaakt, ínclusief haar kinderen, en voor ieder wissewasje naar de rechtbank rent, dan is dat gewoon zwaar onsympathiek. Wil men nog wel naar een Hazes-concert als je weet dat Rachel al die inkomsten inzet om het rechtssysteem te belasten met futiliteiten? De tijd zal het leren.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het ook gek dat iedereen een hekel heeft aan Rachel Hazes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen