Frank & Rogier liggen er definitief uit bij RTL: tv-carrière lijkt voorbij

Frank Jansen en Rogier Smit zijn niet langer gezichten van RTL. De zender heeft er na een aantal gesprekken voor gekozen om de samenwerkingen met de heren te beëindigen. “In goede harmonie.”

Frank & Rogier, Peter van der Vorst © Michel Schnater / Roland J. Reijnders

Het is de grootste miskoop van RTL van de afgelopen jaren: het tv-duo Frank & Rogier. Vlak nadat de heren Frank Jansen en Rogier Smit overkwamen van SBS 6, belandden ze in een huwelijkscrisis en begonnen ze in de media op ordinaire wijze hun echtelijke ruzie uit te vechten. Nu, dik een jaar later, zien ze hun tv-carrière alsnog stranden.

Niet verder als duo

Peter van der Vorst heeft ervoor gekozen om niet verder te gaan met het duo. “Vandaag maken RTL, Frank Jansen en Rogier Smit gezamenlijk bekend dat de samenwerking na een paar goede gesprekken is beëindigd”, laat de zender vandaag weten in een officiële verklaring.

“Door persoonlijke omstandigheden is het voor Frank en Rogier niet meer mogelijk om als duo de succesvolle programma’s te presenteren bij RTL die ze voorheen deden. Daar heeft RTL alle begrip voor, maar daarmee komt nu een einde aan de vaste samenwerking.”

In goede harmonie

Eigenlijk hadden Frank en Rogier nog één jaar te gaan onder hun RTL-contract. Hoewel er niets wordt gezegd over de financiële afwikkeling, lijken ze te kunnen fluiten naar de 540.000 euro die ze in 2022 nog zouden gaan verdienen met z’n tweetjes.

“De beëindiging is in harmonie besloten en alle partijen kijken terug op een bewogen tijd die niettemin mooie televisie heeft opgeleverd.”

Slapend rijk worden

Voor Frank en Rogier is het een bittere pil. Frank legde in september nog uit dat ze slapend rijk worden bij RTL: “We hebben dat contract getekend voor drie jaar, waarvan we nog een jaar en twee maanden te gaan hebben. We mogen het uitdienen zonder dat we er iets voor hoeven te doen!”

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds meldde vorige maand al dat het contract zou zijn ontbonden, maar dat ontkende Frank. “Ik blijf beschikbaar voor RTL.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen