Pijnlijk: SBS 6 laat gevallen tv-ster Frank Jansen in de kou staan

Het lukt Frank Jansen ondanks verwoede pogingen maar niet om zijn tv-carrière nieuw leven in te blazen. SBS 6 toonde interesse in een realitysoap met hem in de hoofdrol, maar trok zich toch terug.

Frank Jansen © William Rutten

De droom van Frank Jansen om tv-presentator te worden kwam uit in 2018, toen SBS 6 hem groen licht gaf om samen met zijn toenmalige echtgenoot Rogier Smit het programma Paleis voor een Prikkie te maken. De twee stapten eind 2019 over naar RTL, maar al snel daarna kwamen ze in een huwelijkscrisis terecht.

Frank uit de brand

Frank en Rogier vochten hun ruzie zó lelijk uit in de media dat ze eigenhandig hun tv-carrière verwoestten. Inmiddels lijkt Rogier min of meer aan lager wal geraakt en is Frank wanhopig op zoek naar een nieuwe klus. Heel even leek zijn tv-comeback een feit toen in augustus zijn Franse villa afbrandde en SBS 6 bij hem aanklopte.

De gevallen tv-persoonlijkheid vertelt in de Weekend: “SBS 6 wilde Frank Uit De Brand maken, een serie. Zij kwamen er zelf mee. Ik ging naar ze toe en heb zitten praten. Zij hadden Marijke Schaaphok als producent die het zag zitten om te maken. Ze had een hele verhaallijn geschreven.”

BN’er-feestje

Het moest een heus Frans BN’er-feestje worden. “Ik had een rol voor de dochter van Emile Roemer in gedachten, want zij woont samen met een vriendje van mij hier in de buurt, die zouden mij gaan helpen. Catherine Keyl zou komen logeren en medium Liesbeth van Dijk zou de boze geesten komen verdrijven. We hadden allerlei flauwekul bedacht.”

En toen ging het niet door. “Marijke Schaaphok had het echt leuk geschreven, ik kan niet anders zeggen. Ze wilde er een zesdelige reeks van maken. Maar toen zei SBS 6 opens nee. Misschien vonden ze het wat veel. Het was de bedoeling dat het mijn comeback op televisie zou worden.”

Jammer

Jammer, maar het is niet anders, besluit Frank. “Ik had die serie heel graag gemaakt.”

Het lijkt erop dat Frank een doorstart van zijn tv-carrière wel op zijn buik kan schuiven, want RTL heeft natuurlijk ook geen zin in een tv-persoonlijkheid met een imagoprobleem.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen