Frank Jansen wil Jan Slagter gebruiken voor terugkeer op televisie

De gevallen realityster Frank Jansen (76) wil de succesvolle Omroep MAX-baas Jan Slagter (68) gebruiken voor een terugkeer op televisie. “Dat lijkt me nou een verdomd aardige vent!”

Frank Jansen en Jan Slagter © RTL

Jan Slagter heeft na een open sollicitatie van Rob Geus al eens geroepen dat Omroep MAX ‘geen opvanghuis is voor zielige egeltjes‘, maar daar trekt de gevallen realityster Frank Jansen zich niets van aan. De van Rogier Smit gescheiden interieurstylist probeert een voet tussen de deur te krijgen bij MAX door een wit voetje te halen bij Jan.

Frank vs Tina

Frank deelt Jan in een interview met Weekend heel opzichtig allemaal complimentjes uit. “Ik ken die man niet, maar het lijkt me een verdomd aardige vent. Ik heb een heel mooi format geschreven en dat zou bijzonder goed passen bij hem.”

Het is te hopen dat Jan hem dan wel een beetje los kan zien van Rogier, vervolgt Frank. Hij vergelijkt zichzelf wat dat betreft met Tina Turner. “Die mevrouw Turner was met Ike. Iedereen heeft het ook altijd over Ike & Tina Turner. Ze is nooit losgekomen van dat ze met Ike was. Dat is in de tv-wereld eigenlijk bij mij en Rogier precies hetzelfde.”

‘En Rogier dan?’

Daar baalt Frank stevig van. “Ik probeer al twee jaar alleen televisie te maken, gewoon gezellig, met leuke programma’s. Maar bij elke zender is het: ‘Wat doen we dan met Rogier?’ Nee, er is geen Rogier! Zo raar.”

Frank en Rogier zijn inmiddels gescheiden en met een eigen programma hoopt Frank ook imagotechnisch van zijn hysterische ex af te komen. “Wat het format wordt? Dat gaat je geen bal aan!”

‘Jan mag bellen’

Alleen Jan Slagter mag dat weten, aldus Frank. “Hij mag me bellen. Natúúrlijk. Kijk, ik ben natuurlijk zelf ook geen 20 meer en Omroep MAX maakt programma’s voor de wat oudere kijker. En dat is heel slim van hem, want die oudere kijker is nog een tv-kijker.”

Wordt Frank nu een soort Henny Huisman die elke dinsdag roept dat hij weer terug op tv wil? “Weet je wat het leuke is van tv maken? Het entertainen. Ik ben een entertainer pur sang. Dat doe ik ook hier in mijn huis als er gasten zijn, ik ben er dol op.”

Instagram

Frank met zijn vrienden:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen