Johnny de Mol kaapt quiz weg voor neus Rob Kemps: ‘Gepasseerd’

Johnny de Mol keert na het ter ziele gaan van HLF8 op verrassende wijze terug op televisie: hij gaat de zomerse quiz De Kwis met Ballen presenteren. “Hier is Rob Kemps voor gepasseerd.”

Johnny de Mol en Rob Kemps © SBS 6

De eerste klus voor Johnny de Mol na het van de buis halen van HLF8 is de nieuwe tv-show De Kwis met Ballen. Hierin zweven vijf kandidaten boven een zwembad. Staat een speler bij een juist antwoord? Dan is er niets aan de hand en stopt de bal op tijd. Bij een verkeerd antwoord knalt de bal de speler genadeloos het zwembad in.

‘Rob te schreeuwerig’

Dit klinkt ietwat oppervlakkig en kinderachtig; dan past het toch beter bij Rob Kemps? Hij is na twee jaar al op de reservebank beland bij SBS 6. “Toen ik het programma-idee zag, dacht ik: dit past ook wel bij Rob Kemps eigenlijk. Zouden ze die gepasseerd hebben?”, aldus Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden in de podcast Strikt Privé.

Collega Evert Santegoeds daarop: “Ja, duidelijk, hè? Ik denk dat ze toch wel erg geschrokken zijn van Rob Kemps toen hij op die kermis stond. The Wheel, ja. Dat er toen niemand tegen hem gezegd heeft van: ‘Niet zo schreeuwen, Rob.’ Voordat het op tv kwam waren ze meen ik allemaal opgenomen, dus er was ook niks meer aan te doen.”

Spektakelshow

Rob is volgens Evert dus gepasseerd vanwege zijn geschreeuw in The Wheel. “Dat was nou niet de meest flitsende start van Rob Kemps. Die zie ik liever in een programma als Chansons, waar hij gewoon dat enórme kunstje van hem heel klein maakt, dan dat hij het gaat aanzetten in een grote spektakelshow. Maar Johnny moet ook aan de bak, hè?”

De twitterende opiniemaker Mies vindt het een misser van Johnny. Zij begrijpt er helemaal niets van, twittert ze. “Wat bezielt een Johnny de Mol, die meer geld heeft dan later zelfs zijn kleinkinderen op kunnen maken, om zich zo vrijwillig te vernederen?”

‘Terug bij af’

Marcel van Roosmalen is het daarmee eens. Hij uit in zijn podcast Weer Een Dag het gevoel dat Johnny terug bij af is. “Hij begint nu echt weer bij de basis. Hij moet heel simpele vragen stellen en spontaan reageren als iemand met een grote bal wordt afgeschoten op de rand van een zwembad. Als het maar leuk wordt.”

Collega Gijs Groenteman: “Nu is hij weer helemaal op de bodem en moet hij met een heel simpele quiz weer opgebouwd worden. Een quiz waarin mensen een nat pak halen en door ballen in water worden geduwd. Wat een lange weg heeft hij nu te gaan om weer terug te komen op dat oude niveau.”

Wat vindt Tina?

En wat vindt kijkcijferprofessor Tina Nijkamp? Zij schrijft: “Oh jee. SBS 6 gaat weer quizzen met een format van het creatieve team van John de Mol. Als dat maar goed gaat qua kijkcijfers… Vorige zomer ging het mis met Vier Is Te VEel en Het Beste Antwoord. Dit keer een quiz met ballen en een zwembad.”

Het zal wel een sponsordingetje zijn, aldus Tina. “Denk groot opgezet en gesponsord door de Lotto wellicht? Ben trouwens benieuwd wat Frank Evenblij van de titel vindt: hij presenteerde in 2020 en 2022 een door hem zelfbedachte quiz voor BNNVARA met dezelfde naam alleen dan met ‘quiz’ in plaats van ‘kwis’.”

De Kwis met Ballen begint op zaterdag 24 juni om 21.30 uur op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol laat kandidaten met een bal het water in knallen. Terug bij af?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen